DJ Khaled har gang i et Nicki Minaj-agtigt meltdown, fordi hans album ikke gik nummer et

DJ Khaled har gang i et Nicki Minaj-agtigt meltdown, fordi hans album ikke gik nummer et
DJ Khaled. (Foto: Randy Shropshire/Getty Images)

Det er en stor ting at gå nummer et i USA. Det ved vi blandt andet via Nicki Minaj, der gik i fuld meltdown-mode, da hendes album ‘Queen’ ikke kunne vippe Travis Scotts ‘Astroworld’ af pinden sidste år. Og det ser vi igen nu, hvor den menneskelige meme-maskine DJ Khaled nægter at acceptere, at hans ‘Father of Asahd’ tabte kampen om kronen til Tyler, the Creators ‘Igor’.

Det er nu kommet så vidt, at DJ Khaled efter sigende har tænkt sig at sagsøge Billboard, som jo er dem, der udregner og står for hitlisteplaceringerne. Baggrunden er, at der lige nu er en masse forskellige tiltag, kunstnere kan bruge for at ‘sælge’ ekstra album. Man kan for eksempel sælge merchandise eller koncertbilletter, der inkluderer et gratis album – og det tæller så som salg af et album. Dette er de såkaldte ‘bundle’-salg.

Tyler, the Creator solgte eksempelvis hættetrøjer og ‘Igor’-skilte, der bidrog til hans albumsalg. DJ Khaled valgte derimod at sælge sit album sammen med en energidrik. Det var dog lige fikst nok for Billboard, der valgte ikke at tælle energidrik-salgene som albumsalg, da disse specifikt gik efter at sælge større mængder end Billboard synes var passende. Og derfor blev Khaled så ikke nummer et. Det virker til, at der er opstået en gråzone, som Billboard er nødt til at få styr på i en fart.

Det hele er en smule forvirrende, og det bliver ikke nemmere af, at Tyler og Khaleds album faktisk streamede cirka lige meget. Grunden til, at det var førstnævnte, der gik nummer et, var altså, at hans ‘albumsalg’ via merchandise-pakker blev talt med, mens Khaleds energidrik-tricks ikke blev godkendt.

Tyler og Khaled har løbende sendt små stikpiller til hinanden på sociale medier, og senest var Khaled i går på banen, da han på Instagram lagde et billede op, der viste, at han i denne uge ligger nummer et på Billboards hiphop/r’n’b-liste – lige over ‘Igor’.

»I’m in the music bizz not bundle bizz«, står der nederst. Måske den lille sejr har fået ham til at glemme den større retssag?

Læs også: »Another one!«: Her er de 10 vigtigste DJ Khaled-memes og catchphrases

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af