Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – fra Katy Perry og Mark Ronson til Whitney og Sleater-Kinney

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – fra Katy Perry og Mark Ronson til Whitney og Sleater-Kinney
Mark Ronson. (Foto: LeAnn Mueller)

1. (Sandy) Alex G ’Gretel’

Sidste år kunne man opleve den amerikanske singer/songwriter (Sandy) Alex G på Roskilde Festival, og der er nok ikke længe til, at han drager på turné igen. Han har nemlig lige udgivet den støvede, halvpsykedeliske folksang ‘Gretel’, der er førstesinglen fra hans kommende album, ‘House of Sugar’, der udkommer 13. september.

2. Katy Perry ’Never Really Over’

Det er lang tid siden, Katy Perry har udgivet noget, der virkelig ramte, men det har hun gjort med den skarpe ‘Never Really Over’, der er produceret i samarbejde med Zedd. Sangen kanaliserer moderne skandinavisk popmusik, og den norske popsanger Dagny har faktisk anklaget Perry for at efterligne hendes 2017-sang ‘Love You Like That’.

3. Whitney ’FTA’

Til november kan den ekstremt hyggelige folk/country-duo Whitney opleves i Store Vega, og der vil man formentlig kunne høre dem spille ‘FTA’ – enten i udgaven ovenfor eller i en helt anden udgave. Bandet siger nemlig selv, at denne nye, behagelige single er en genfortolkning af den sang, der afslutter deres kommende album.

4. Calboy feat. Young Thug, Lil Durk & Meek Mill ’Chariot’

Chicago-rapperen Calboy er et relativt uprøvet navn på den internationale hiphopscene, men han har godt nok sat sit aftryk denne uge. Ikke alene har han nogle store navne med sig på denne single fra hans kommende ep, men ep’en har også et rigtig spændende koncept klar. ‘Wildboy’-ep’en vil fortælle historien om en ung sort mand fra Chicagos gader, der vender en desperat situation til smukke resultater.

5. Jay Som ’Superbike’

For to år siden fik indierockeren Jay Som et mindre gennembrud med albummet ‘Everybody Works’. Den 23. august vender hun tilbage med albummet ‘Anak Ko’, hvis titel betyder ‘mit barn’ på tagalog. Førstesinglen ‘Superbike’ er en rar, drømmende sang, der med garanti skaber den skønneste ro, hvis man spiller den ude i solskinnet denne weekend.

6. Mark Ronson feat. Camila Cabello ’Find U Again’

Camila Cabellos stemme har sjældent lydt nær så fortryllende som på denne skærning fra NorthSide-aktuelle Mark Ronsons kommende album ‘Late Night Feelings’. Cabello er dog ikke den eneste stjerne, den britiske superproducer har allieret sig med på dette nummer: Den ligeledes NorthSide-aktuelle Tame Impala-frontmand Kevin Parker har været med inde over på både sangskrivning og produktion, og det kan man skam sagtens mærke med de forførende synthflader.

7. Sleater-Kinney ’Hurry on Home’

Det hæderkronede rockband Sleater-Kinney er på vej med albummet ‘The Center Won’t Hold’ senere i år, og det vil være produceret af ingen ringere end St. Vincent. Med ‘Hurry on Home’ får vi den første lyd fra albummet, og St. Vincents produktion virker som den helt perfekte måde at gøre 90’er-rockernes lyd moderne, uden at den mister den mindste smule kant.

8. Jai Paul ‘He’

Vi skal syv år tilbage for at finde de seneste officielt udgivne nye toner fra Jai Paul – knap nok nåede han at opbygge sig fuldkommen massiv hype, før han fuldkommen forsvandt fra rampelyset. Hans futuristiske, elektroniske soul er nu tilbage med hele to singler, og mens begge viser at han er i topform, er især den blødt disco-tangerende ‘He’ en succes. Hans lækkede 2013-album er dertil endelig blevet udgivet officielt på streamingtjenester.

9. Artigeardit ‘Airbag’

Artigeardit med autotune? Ja, den er god nok, og det virker faktisk. Han er cocky, stilsikker, og han har et fremragende hook med sig. Ardit er »slet ik’ den samme som jeg var«, hvis man skal tro denne sang, men denne forandrede Ardit er stadig virkelig god, for som han rapper: »Der er stadig nog’n ting, de aldrig kan ændre«.

10. Channel Tres ‘Sexy Black Timberlake’

For en uge siden kunne man opleve amerikanske Channel Tres’ soulede housemusik på Distortion Ø, og til august har han en ny ep klar. Ep’en har fået den opsigtsvækkende titel ‘Black Moses’, og førstesinglens titel er mindst lige så ladet. På den G-funk-kanaliserende ‘Sexy Black Timberlake’ rapper Channel Tres om, hvordan han som sort mand både har oplevet at blive dæmoniseret og objektiveret, og hvilken effekt det har på hans psyke.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af