Skepta på Roskilde Festival: Moshpits über alles

Skepta på Roskilde Festival: Moshpits über alles
Skepta på Roskilde Festival. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

30 minutter før koncertstart var Arena-teltet fyldt. 15 minutter før begyndte publikum at klappe. Og klokken halv ni smed alle det, de havde i hænderne, og hamrede ind i deres sidemand, da en uovertruffet grime-vokalist trådte ind på scenen over for et usædvanlig energisk publikum.

Grime nyder nemlig en helt særlig status på Roskilde Festival. Det er grimekunstnere, der har stået for nogle af de seneste års mest eksplosive koncerter.

Så luften sitrede under teltet, før Skepta gik på. Som om alle havde én plan: At overgå kollegaen Stormzys show fra sidste år i aggression. Det var som at se hooligans, der betragter et straffespark, der skal skydes: Alle ved, at alt går amok lige om lidt.

Og hvad gjorde Skepta? Han dominerede. Og hans exceptionelt stærke flow og stemmekontrol gjorde, at moshpitten ikke blev målet i sig selv. Den var bare et udtryk for den magtfuldkommenhed, London-kunstneren konstant beviste på mikrofonen. Hver stavelse sad, og der var ikke brug for backtrack: Skeptas egen stemme var koncertens fokuspunkt.

Til ’It Ain’t Safe’ blev alt badet i rødt, hvilket gjorde, at den nådesløse energiudladning føltes som et blodbad. Til ’Gang’ skrålede alle med, så selv Skepta virkede som om, han var overrasket. Og ja: Slutnummeret ’Shutdown’ skabte så stor en eksplosion, at moshpits opstod uden for teltet.

Det var exceptionelt. Selv den mest optimistiske tilskuer måtte bukke sig i urinstøvet ved den totalt fejlfri og overlegne mikrofonpræstation, grime-Guden gav.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Læs også: Jeg elsker moshpits – men Skeptas Roskilde-koncert viste, at det har taget overhånd

Skepta. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af