ASAP Rocky dømt skyldig i sagen om overfald

ASAP Rocky dømt skyldig i sagen om overfald
ASAP Rocky. (Foto: Christopher Jue/Getty Images)

ASAP Rocky er i dag blevet kendt skyldig i sagen, hvor han og to andre har været tiltalt for overfald mod en 19-årig mand under et slagsmål i Stockholm i slutningen af juni – det rapporterer både Aftonbladet og SVT.

Rapperen har dog fået en betinget fængselsstraf, hvilket altså betyder, at han ikke skal tilbage til svensk fængsel. Han skal heller ikke lave samfundstjeneste.

Dommen er blevet afsagt i byretten i Stockholm, hvor hverken ASAP Rocky eller de to andre tiltalte var tilstede. De blev alle tre midlertidigt løsladt den 2. august med tilladelse til at rejse hjem til USA, og de skal altså ikke vende tilbage til Sverige for at afsone nogen fængselsstraf.

Ifølge dommen handlede Rocky og de to andre ikke i nødværge, mens det ifølge dommen ikke er blevet bevist, at de tre dømte slog sagsøgeren med en flaske.

Søgsmålet fra den 19-årige mand, Rocky og de andre var i slagsmål med, endte med erstatning på 12.500 svenske kroner, som skal deles mellem de tre dømte.

Selve retssagen blev afsluttet 2. august, og de involverede har siden da ventet på dommen. Under de afsluttende procedurer for snart to uger siden argumenterede anklageren for seks måneders fængsel til Rocky og hans to venner, mens forsvaret mente, at de tiltalte skulle frikendes. Ifølge forsvaret handlede de tre i nødværge under slagsmålet.

Advokaten for den 19-årige sagsøger erklærede 2. august, at han anmodede om 140.000 svenske kroner i erstatning.

Læs også: ASAP Rockys advokat: »Han er meget skuffet over dommen«

Læs også: Efter dommen: ASAP Rocky-sagen var en perfekt storm af fake news, sociale medier og Donald Trump

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af