Lil Tecca giver Soundcloud-rappen uskylden tilbage på debut-mixtapet ‘We Love You Tecca’

Lil Tecca giver Soundcloud-rappen uskylden tilbage på debut-mixtapet ‘We Love You Tecca’
Lil Tecca. (Foto: 4landito)

Problemet er ikke (kun), at hvis du har hørt én Lil Tecca-sang, så har du hørt dem alle. Problemet er, at hvis du har hørt Soundcloud-rappere som Juice WRLD, YBN Nahmir eller Lil Mosey, så har du hørt Lil Teccas tricks tusind gange før.

Og siden Juice WLRD, Mosey og co. jo i forvejen var ekstremt inspirerede af Lil Uzi Verts sangrap-flows, så føles Lil Tecca vitterligt som en kopi af en kopi. Lil Uzi Vert må føle, at han har fået et barnebarn, når han hører storhittet ’Ransom’ i radioen.

For ja, der er ingen vej udenom, at Lil Tecca i dén grad hitter for tiden. ’Ransom’ har i perioder været verdens mest lyttede rapsang på Spotify. Og når man lytter til dén sang, er det også tydeligt, at Lil Tecca har en virkelig stærk sans for melodi og en forfriskende naiv stemmeføring.

Netop de to ting – hans catchy flows og naivt optimistiske attitude – er også dem, der sørger for, at debut-mixtapet ’We Love You Tecca’ faktisk er en ret underholdende og legesyg introduktion. Også selv om ingen af ideerne egentlig er originale.

Lyt bare til albummets anden sang, ’Shots’. Omkvædet er en ret direkte efterligning af XXXTentacion og Matt Ox’ ’$$$’, men det fungerer fint som et slags remix. Lil Teccas sangflow sidder skarpt, og omkvædet er svært at få ud af hovedet.

Den Pi’erre Bourne-producerede ’Sidenote’ lyder også som en form for karaoke-version af de legesyge, cirkulære flows over tivoli-beats, som Lil Uzi Vert skabte på albummet ’Luv Is Rage 2’. Men igen: Lil Tecca mestrer de her flows og er ikke kedelig at lytte til, selv når han rapper barnlige linjer som »I just took your ho ’cause she say I’m too nice / you said you want beef, nigga, go to Five Guys!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eller måske er han ikke kedelig at lytte til, netop fordi han rapper barnlige og naive linjer som ovenstående. Der er noget uskyldigt og charmerende ved den her 17-årige knægt med briller og bøjle, der pludselig er blevet rapstjerne, og som ikke prøver på at virke hårdere, end han er.

Han giver på en måde Soundcloud-rappen lidt af sin uskyld tilbage, efter at subgenrens superstjerner som XXXTentacion og Lil Peep er døde, mens 6ix9ine og YNW Melly er i fængsel i forbindelse med særdeles voldelige kriminalsager.

De boblende og varierede beats giver samtidig Teccas tekster lige det løft, de har brug for. Mange af produktionerne er lavet af Juice WRLD’s faste samarbejdspartnere Taz Taylor og Nick Mira, og de fortjener også en del af æren for, at det her mixtape faktisk fungerer.

En noget fantasiløs sang som ’Out of Luck’ bliver for eksempel reddet af helt euforiske synths, mens et uventet klaver kilder afsted under ’Left, Right’. På førstnævnte får Lil Tecca samtidig sagt en linje, der opsummerer hele hans stil: »Wonder why they cannot escape me / wonder why some goofy nigga on the internet richer than them with brace teeth«.

Når han rapper linjer som den, er det svært ikke at holde med den her »goofy dreng fra internettet med bøjle«. Og derfor ender ’We Love You Tecca’ faktisk med at være et overraskende forfriskende bekendtskab.

Men okay: Det er også et bekendtskab, der varer længere, end det behøver. For rapperens YBN Nahmir-agtigt drengede og nasale vokal bliver noget ensformig at høre på i længden – og her er ingen gæsteartister til at hjælpe med at bære albummet (ud over Juice WRLD på ‘Ransom’-remixet, der er albummets syttende og sidste track).

Mod anden halvdel kommer der desuden søvnige sange som ’DUI’ og Future-agtigt monotone flow-angreb som ‘Weatherman’, og så er det svært at holde begejstringen oppe. Samtidig genbruger Lil Tecca sine ideer pænt ofte: ’Do It Again’, albummets fjerde sang, er allerede en gentagelse af flows fra ’Shots’, der er albummets anden sang.

Der er dog nok momenter, hvor Lil Tecca lyder oprigtigt begejstret, og hvor hans flows er tilstrækkelig catcy til, at ’We Love You Tecca’ virker som et frisk pust af uskyldig eufori i en tiltagende kynisk Soundcloud-scene.


Kort sagt:
Lil Tecca har lånt sine flows fra forbilleder som Lil Uzi Vert og Juice WRLD. Men selv om han ikke for alvor tilføjer Soundcloud-scenen noget nyt, er hans ungdommelige energi og catchy tekster et frisk pust.

Læs også: Hvordan har en nørdet teenager med bøjle lavet en af verdens største rapsange lige nu?

Lil Tecca. 'We Love You Tecca'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af