Hvordan har en nørdet teenager med bøjle lavet en af verdens største rapsange lige nu?

Han er 16 år gammel, har togskinner og elsker computerspil. Han har også en af de største rapsange i hele verden lige nu, men indrømmer samtidig, at meget af teksten i nummeret er ren løgn. Hvem i alverden er Lil Tecca?
Hvordan har en nørdet teenager med bøjle lavet en af verdens største rapsange lige nu?
Lil Tecca. (Foto: ShotByCones)

Hiphopsitet Genius har et ret sjovt videoformat, der hedder ‘Verified’, hvor de får rappere til at forklare meningen bag deres tekster. Her kan du for eksempel høre ASAP Rocky fortælle om, at ham og Skepta var på lsd, da de lavede ’Praise the Lord (Da Shine)’, og Cardi B forklare, hvordan hendes sange er fyldt med slang, man kun forstår, hvis man er fra New York.

Men da den 16-årige rapper Lil Tecca for et par måneder siden skulle uddybe teksten til sit kæmpehit ’Ransom’, skete der noget usædvanligt. Her erklærede den unge artist simpelthen, at en række af linjerne i sangen stammer fra fri fantasi.

For eksempel linjen om, at han har pistoler. Eller at han shopper designer i Milano: »Nej, jeg har aldrig været i Europa«, siger han med et undskyldende smil, der afslører hans alder ved at flashe et sæt bøjler på tænderne. Nej, ikke diamant-grillz: En helt almindelig bøjle.

Den korte video siger virkelig meget om det unge hiphopfænomen. For i en tid, hvor gadetroværdighed og banderelationer fylder så meget blandt unge rappere, står Lil Tecca totalt ved den, han er: Nemlig en nørd på 16 år, der elsker at spille på konsoller, går med bøjle, og på ingen måde har de guns, han rapper om.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er virkelig forfriskende. For den unge hiphopgeneration, som Lil Tecca kommer i forlængelse af, har mistet nogle af sine mest lovende talenter på grund af genrens store fokus på kriminalitet, vold og banderelationer. YNW Melly er anklaget for et dobbeltmord, XXXTentacion døde i et overfald, og 6ix9ine står anklaget for bandevirksomhed – måske er en uskyldig rapper som Lil Tecca det, verden har brug for lige nu?

Det er der i hvert fald noget, der tyder på, hvis man ser på de forskellige hitlister lige nu. Lil Teccas kæmpehit ’Ransom’ ligger nummer otte på Billboard-listen, nummer syv på den danske Spotify-chart og nummer tre på den globale hitliste samme sted. På sidstnævnte er den kun overgået af Shawn Mendes og Camila Cabellos ’Senorita’ samt reggaeton-posse-sangen ’China’. Det vil sige, at ‘Ransom’ faktisk er den mest streamede hiphopsang i verden på Spotify lige nu.

Hvordan lyder den så, verdens (i hvert fald glimtvis) mest streamede rapsang?

Det korte (og måske lidt nedslående) svar er, at den lyder som rigtig meget andet hiphop lige nu. Lil Teccas sangrap er tydeligt gældsat til melodiske forbilleder som Speaker Knockerz og Chief Keef (som han også selv nævner som forbilleder), men måske i allerhøjeste grad til Juice WRLD’s drengede sangflows – og ’Ransom’ er faktisk også produceret af dennes faste samarbejdspartnere Nick Mira og Taz Taylor.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lil Tecca giver sangen en stærk melodisk undertone, men ikke noget for alvor nyt. Selve hans nørdede, drengende charme ligner desuden lidt noget, vi kender fra YBN-crewet. Og så er der selvfølgelig videoen, der er lavet af Cole Bennett fra Lyrical Lemonade, der står for (hvad der føles som) alle videoer fra unge rappere lige nu.

For at være helt ærlig, er det også derfor, jeg ikke har skrevet om sangen før nu, hvor den virkelig er blevet umulig at undgå. Jeg troede længe, at den her genopførsel af Juice WRLD, YBN og de andres post-Soundcloud-rap ikke ville nå specielt langt. Der må man sige, at jeg tog fejl.

Og det er jeg faktisk glad for. For ellers havde jeg ikke set de interviews med Lil Tecca, hvor han er befriende nørdet og befriende ærlig. De har en form for umiddelbarhed, der indtil nu mangler i rapperens musik. Men de giver håb for, at Lil Tecca måske kan følge karrierens største sang op med et nyt nummer, der for alvor viser, at han også har en egen lyd.

Læs interview: Juice WRLD skal løfte emorap-arven fra Lil Peep og XXXTentacion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af