Elton John sviner Disneys remake af ‘Løvernes konge’: »De ødelagde musikken«

Elton John sviner Disneys remake af ‘Løvernes konge’: »De ødelagde musikken«
Elton John i Royal Arena. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Sir Elton John er for tiden aktuel med den ærlige og selvudleverende selvbiografi ‘Me’, og i den anledning har legenden talt med det britiske magasin GQ om sit vilde liv i overhalingsbanen, russisk ‘Rocketman’-censur, og om hvordan han har begravet mangt en stridsøkse med blandt andet sin mor gennem karrieren.

Noget tyder dog på, at den 72-årige musiker allerede er i gang med at grave en ny økse op med sine kritiske kommentarer til GQ om dette års liveaction-remake af Disney-klassikeren ‘Løvernes konge’.

»Den nye version af ‘Løvernes konge’ var en kæmpe skuffelse for mig, fordi jeg synes, de ødelagde musikken. Magien og glæden gik helt tabt. Jeg ville ønske, jeg havde været mere involveret, men den kreative vision for filmen og dens musik var anderledes denne gang, og jeg var ikke rigtig velkommen eller respekteret på samme måde. Det gør mig meget ked af det, men jeg finder glæde i, at musikkens ånd lever videre i musicalen«, udtaler en iskold Elton John altså om det stort anlagte soundtrack, der som bekendt er genindspillet af store navne som Beyoncé og Donald Glover.

For de uindviede var det altså Elton John og lyriker Tim Rice, der tilbage i 1994 komponerede og indspillede soundtrack-klassikerne ‘Circle of Life’, ‘I Just Can’t Wait to Be King’ og ‘Can You Feel the Love Tonight’ til den originale ‘Løvernes konge’.

Det er uvist, om Johns kritik også hentyder til Beyoncés konceptalbum ‘The Lion King – The Gift’, eller om det blot er genindspilningen af det oprindelige soundtrack, han er utilfreds med.

Læs anmeldelse: Beyoncé lader afropoppen brøle igennem på ’Løvernes konge’-albummet ‘The Gift’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af