Lillebittebock tordner mod hiphoppens narko-fascination: »Du kan dø af det. Du kradser af!«

Da den 20-årige rapper var gæst i en live-version af Soundvenues hiphop-podcast til endagsfestivalen INPUT kritiserede han hiphoppens narkokultur og rapperne, der glorificerer stofferne.
Lillebittebock tordner mod hiphoppens narko-fascination: »Du kan dø af det. Du kradser af!«
Lillebittebock.

Den danske rapper Lillebittebock er kun 20 år, men han har allerede oplevet mere end de fleste. Meget af det er dokumenteret i hans musik: Tabet af faren, kampen mod angst – og stofferne, der hele tiden ligger som en tåge omkring det hele.

Men for fem måneder siden valgte Lillebittebock at blive clean. Og dén beslutning fortalte rapperen om, da han var gæst i Standard – Soundvenues hiphop-podcast i en særlig live-udgave til endagsfestivalen INPUT.

Den unge artist var overrumplende ærlig omkring hele forløbet under interviewet, og usædvanlig klar i sin kritik af stofferne og hiphoppens forhold til dem. Det er sjældent man hører en ung hiphopkunstner udtale sig så klart om stofferne og kulturen omkring dem, så derfor har vi samlet en række af rapperens stærkeste udtalelser forneden.

Bemærk at visse af svarene kan være redigeret og/eller gengivet i forkortet form – og husk at du kan lytte til det fulde interview i lydform hos Standard – Soundvenues hiphop-podcast.

Lillebittebock, da han var gæst i Standard – Soundvenues hiphop-podcast.

»Jeg fucker ikke med folk, der snakker om ting, de ikke gør, for så spreder de bare fucking gift til folk uden grund. Det er ikke sejt at rappe om at tage stoffer for det ødelægger så mange menneskers liv«.

(…)

»Jeg er meget troende på, at det kommer til at gå den anden retning og folk kommer til at have det lidt mere optur over ikke at tage stoffer.

Det er helt væk at folk render rundt og rapper om Xanax. Der er to stoffer du kan dø af (…), det ene er alkohol og det andet er benzoer (Bendzodiazepiner, der en form for angstmedicin, red.). Enhver heroin-narkoman vil sige til dig, at benzo-afhængighed er 1000 gange værre. Du kan dø af det. Du kradser af!

Der er ikke nogen rapper, der fortæller dig om bivirkninger. ’Åhh, tag nogle piller, så har du det fucking fedt og køb en kæde!’ Jeg synes det er helt fucked op. Jeg har seriøst ikke nogen respekt for det. Medmindre de rent faktisk gør det, og det er deres virkelighed. Men alt med et gran salt. Man skal ikke lytte for meget på det«.

(…)

»Folk gør jo meget det de lytter til. Hvis du lytter kun til én slags musik, så er det på en eller anden måde som om, det er det, du tænker. Og så ubevidst så bliver du lidt mere og mere det menneske. Fordi det er det, der har indflydelse på dig.

Så er det jo klart, du også får lyst til at tage en fucking pille. Men jeg kan råde alle, der har lyst til at tage en Xan, til at lade være. For I kommer ikke til at gøre det én gang. Jeg kender ikke nogen, der har taget en Xanax én gang, og jeg kender ikke nogen, der kan styre det«.

(…)

»De (artister, der glorificerer stoffer, red.) bygger ligesom illusionen op, at de har det sindssygt godt. Mens de er på de der stoffer. Men jeg kan fortælle dig, at der er ikke nogen, der har det godt, hvis du er på så mange stoffer.

Men så er der folk der tænker, ‘okay, jeg har det vildt dårligt, så burde jeg da også tage de der piller, så kan jeg få det vildt godt. Hvorfor skal jeg ikke også bare ryge min hjerne ud hver eneste dag, så får jeg det også vildt godt?’«

Lyt til podcast: Lillebittebock har sagt farvel til stofferne – hør hans historie i Soundvenues hiphop-podcast

Læs også: Premiere: Lillebittebock dør på fem forskellige måder i videoen til ‘Ondskaben tager over’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af