Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Fraads, Schultz & Forever og ny hiphop-supergruppe

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Fraads, Schultz & Forever og ny hiphop-supergruppe
Ghetto Sage. (Foto: Mark Peaced)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Fraads ‘Blinker’

Fraads har altid været i den mere melodiske, følsomme ende af hiphoppens verden – men med ‘Blinker’ er vi gået helt over i Frank Ocean-klingende r’n’b. Det er en emotionel, reflekteret kærlighedssang, hvor Papa Erotic blotter sig total. Sangens sårbarhed bliver understøttet af en flot video, hvor en drivvåd Papa bliver vendt og drejet fra alle mulige vinkler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. MorMor ‘Won’t Let You’

Vi bliver i den sårbare r’n’b om kærlighed: Canadiske MorMor lægger op til gåsehud med denne ballade, hvor hans falset lyder formidabelt. Den starter helt minimalistisk, så MorMor selv virker ekstra spinkel – men også når instrumentationen bliver mere fyldig, er nummerets inderlige kerne intakt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Schultz and Forever ‘Everybody Hates Him’

Sidste år udgav Schultz and Forever et af årets bedste danske udgivelser i form af det længe ventede debutalbum ‘Grand Guignol’. I marts 2020 udgiver han efterfølgeren ‘Declaration of Love’, og derfra får vi denne single, der fortæller historien om en ven, der bliver udstødt fra en gruppe – og en fortæller, der får følelser for ham, der dog desværre ikke bliver gengældt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Sudan Archives feat. D-Eight ‘Glorious’

Amerikanske Sudan Archives bevæger sig over en del genrer, og denne sang er ingen undtagelse med sin ejendommelige blanding af folktronica, artpop og hiphop – sidstnævnte via et sprødt vers fra Cincinnati-rapperen D-Eight. Sangen stammer fra Sudan Archives’ kommende debutalbum ‘Athena’, der udkommer 1. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Harko ‘I Can Feel You When I’m Soaring’

Danske Harkos skæve popmusik stråler på denne dansevenlige nye single. Det er et romantisk nummer, men hvor en sagte melankoli dog også spøger i baggrunden – blandt andet på grund af en markant guitar, der sætter sig øjeblikkeligt på frontallapperne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Ghetto Sage ‘Häagen Dazs’

Forventningerne var store, da tre af Chicagos bedste unge rappere annoncerede, at de ville danne en supergruppe. Og som forventet fungerer Noname, Saba og Smino ideelt sammen – det gjorde de også, da de sidst slog pjalterne sammen på Nonames nummer ‘Ace’. Deres bars er gennemtænkte, vedkommende og på én gang sjælfulde og spydige. Formentlig er dette første smagsprøve fra et kommende album, som vi naturligvis ser meget frem til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. School of X ‘Write My Name’

Med singlen ‘Destiny’ fra sidste måned skiftede Rasmus Littauer-projektet School of X fuldkommen retning: Væk var de drømmende synthesizere, og i stedet fik vi et jordnært, organisk udtryk. Den retning fortsætter på den nostalgiske ‘Write My Name’, hvor særligt en støjende guitarsolo gør stort indtryk. Sangen vil sandsynligvis være at finde på ep’en ‘Destiny’, der udkommer 15. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Julien Baker ‘Tokyo’

Få singer/songwritere kan på én gang være storladne og helt nøgne, som Julien Baker kan. Den guitarbårne ‘Tokyo’ er en dramatisk fortælling om smerte og frustrationer, der blev udgivet side om side med den ligeledes smukke ‘Sucker Punch’. Begge er rørende, men især ‘Tokyo’ kan sætte en klump i halsen.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af