Drill-rapperen Lil Reese er blevet skudt i Chicago – tilstand kritisk

Drill-rapperen Lil Reese er blevet skudt i Chicago – tilstand kritisk
Lil Reese.

Den 26-årige rapper Lil Reese er blevet skudt i halsen og er nu på hospitalet i kritisk tilstand. Det rapporterer medier som Pitchfork med reference til den lokale nyhedsstation ABC 7 fra Chicago.

Rapperen, der er født Tavares Taylor og har været en del af Chicagos stilskabende drill-scene, blev nationalt kendt i starten af 2010’erne, især takket være Chief Keef-sangen ‘Don’t Like’, som Lil Reese havde et nu legendarisk gæstevers på. Reese står desuden for nogle af genrens ubestridte klassikere som sangene ‘Traffic’ og ‘Us’, der begge udkom i 2012.

Drill-scenen, der også talte folk som Lil Durk og Fredo Santana, blev et globalt fænomen, men miljøet var også meget kontroversielt på grund af musikkens forbindelser til kriminalitet, vold og bandemiljø. I årene efter er mainstreamens interesse for scenen forsvundet lidt efter lidt, alt imens nye drill-scener er opstået i byer som New York og London.

Samtidig er mange artister fra drill-miljøet døde eller blevet fængslet. Chief Keefs onkel og samarbejdspartner Blood Money er blevet dræbt, den tonenagivende Fredo Santana døde af en overdosis, og selve scenens gudfader, King Louie, er blevet skudt i hovedet. Andre folk som RundoNumbaNine har fået 39 års fængsel, mens stjernen Lil Durk også kan stå til en længere fængselsdom.

Nu har ulykken altså ramt Lil Reese. Der er ikke mange detaljer, men Lil Durk har tweeted »Reese Good« og et hjerte, hvilket virker positivt – om end en smule vagt.

Læs også: Hvordan Chief Keef blev skrottet af branchen – men endte med at inspirere en hel hiphopgeneration

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af