Eminem skulle slet ikke have været med på ‘Forgot About Dre’ – fortæller Dr. Dre i ny dokumentar

Eminem skulle slet ikke have været med på ‘Forgot About Dre’ – fortæller Dr. Dre i ny dokumentar
Dr. Dre fortæller om '2001'.

Dr. Dres ‘2001’ er et af de mest succesfulde og stilskabende album i hiphophistorien. Det satte nye standarder for, hvor velproduceret og poporienteret gangstarap kunne være, og det gjorde den ellers meget kontroversielle genre til mainstream.

Nu er albummet netop fyldt 20 år, og i den anledning har Dr. Dre og hans mangeårige forretningskompagnon Jimmy Iovine (der længe var chef for pladeselskabet Interscope, hvor rapperen udgav sin musik) ladet sig interviewe om, hvordan ‘2001’ blev til. Det sker i en minidokumentar for Apple Music, der hedder ‘Dr. Dre’s 2001: The Making of a Classic’.

Der er mange gode historier at komme efter, men mest spændende er nok afsløringen, at Eminems vers på ‘Forgot About Dre’ egentlig var skrevet til Snoop Dogg, og at ‘Still D.R.E.’ var den sidste sang, der blev lavet til albummet på opfordring fra netop Jimmy Iovine, der mente, der manglede en single. Det fik de så i form af ‘Still D.R.E.’, der blev til ved, at Dre sendte beatet til Jay-Z – der så skrev sangen på 24 timer.

Den her korte dokumentar er desuden ikke første gang, Iovine og Dre dukker op side om side i en dokumentar. De to herrer har før fortalt deres imponerende historier i dokumentaren ‘The Defiant Ones’, der bestemt er et kig værd. Det er nemlig fortsat virkelig sjældent, at Dr. Dre stiller op til interviews.

Læs også: For 20 år siden gjorde Dr. Dre gangstarap til hele verdens festmusik – hjulpet på vej af Eminem-effekten

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af