Kanye West annoncerer sin første opera: ’Nebuchadnezzar’ – premiere på søndag

Kanye West annoncerer sin første opera: ’Nebuchadnezzar’ – premiere på søndag
Kanye West til en lyttefest for 'Jesus Is King' i Los Angeles. (Foto: Kevin Winter/Getty Images for ABA)

Det er snart en måned siden, Kanye West satte sit længe ventede (og hyppigt teasede) gospelværk ’Jesus is King’ i verden akkompagneret af en film af samme navn. Men det var langt fra sidste storslåede træk i denne omgang: Kanye West annoncerede nemlig i går forestillingen ’Nebuchadnezzar’ – en »Kanye West-opera«.

’Nebuchadnezzar’, der blev annonceret med præsentation af operaens artwork via Kanyes Twitter, får premiere på søndag den 24. november i Hollywood Bowl. Operaen er instrueret af den italienske performancekunstner (og tidligere Kanye-kollaboratør) Vanessa Beecroft, mens musikken præsenteres af Sunday Service-koret samt Peter Collins & Infinities Song.

’Nebuchadnezzar’, der således bliver Kanyes første opera-indsats, er opkaldt efter en af de mest kendte konger fra oldtidens Babylon, der ligeledes pryder plakaten. En konge, som Kanye West i sit store nylige interview med Zane Lowe påtalte som en art inspirationskilde: En konge med bipolar lidelse, som mener, at han i kraft af egen guddommelighed har skabt hele sit kongerige.

»Nebuchadnezzar var kongen. Og han så på hele sit kongerige og sagde: ’Jeg skabte dette’. Og Gud sagde: ’Oh, for real? Du skabte dette?’. Det lyder ret tilsvarende, ikke? Jeg står på toppen af bjerget og taler om Yeezus. Og siger, at jeg skabte dette. At jeg er en gud. (…) Gud sagde: Nebuchadnezzar var diagnosticeret med bipolar lidelse. Og han var konge alligevel!«

Læs også: Se Kanye West give surprise-koncert i fængsel: »Dette er en mission, ikke en optræden«

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af