Nick Cave annoncerer selvbiografi og eksklusiv udstilling i København: ’Stranger Than Kindness’

Nick Cave annoncerer selvbiografi og eksklusiv udstilling i København: ’Stranger Than Kindness’
Nick Cave.

’Stranger Than Kindness’. Sådan lyder titlen på Nick Caves nyannoncerede selvbiografi, der udkommer til marts 2020 med billeder og kommentarer fra Nick Cave selv samt bidrag fra den amerikanske forfatter Darcey Steinke.

Bogen akkompagneres af en eksklusiv udstilling i Den Sorte Diamant i København kurateret af Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med Arts Centre Melbourne. Udstillingen, der desuden er sponsoreret af Gucci og Beckett-Fonden, vil give et unikt indblik i mere end 50 år af Nick Caves liv og hans mange både faktiske og fantaserede verdener.

Udstillingen kommer til at bestå af store installationer, originalt artwork, håndskrevne sangtekster, litteratur, billeder og videoer samt originale atmosfæriske soundscapes kreeret af Cave og hans trofaste makker Warren Ellis.

Såvel bog som udstilling udforsker ifølge en pressemeddelelse, hvad det er, der former vores liv og gør os til dem, vi er, samt fejrer kreativitetens nysgerrighed og kraft.

’Stranger Than Kindness’-titlen er hentet fra nummeret af samme navn fra Nick Cave and the Bad Seeds-pladen ’Your Funeral… My Trial’ fra 1986.

’Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition’ kører på Den Sorte Diamant fra den 23. marts til den 3. oktober. Nick Cave kan desuden opleves i Royal Arena den 20. og 21. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af