Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Stormzy, MGMT og Lord Siva tilbage på dansk

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Stormzy, MGMT og Lord Siva tilbage på dansk
Lord Siva. (Foto: Tue Blichfeldt)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. MGMT ‘In the Afternoon’

MGMT er tilbage med deres første nye musik siden det helt store artistiske comeback, de præsterede med sidste års ‘Little Dark Age’. ‘In the Afternoon’ er kompositorisk et af MGMT’s mere traditionelt orienterede tracks – man kunne let forestille sig eksempelvis Manic Street Preachers spille samme nummer. Men alligevel er der dog den finurlige psykedeliske gnist, der gør MGMT’s output særligt charmerende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Jon Hopkins & Kelly Lee Owens ‘Luminous Space’

De to kreative elektroniske sjæle Hopkins og Owens står så godt over for hinanden på ‘Luminous Space’, at man næsten kunne ønske sig et helt fællesalbum fra makkerparret. Nummeret startede som et Owens-remix af Hopkins-sangen ‘Luminous Beings’, men sangen udviklede sig så smukt, at et decideret samarbejde om et helt nyt nummer blev nødvendigt – resultatet er intet mindre end euforisk at lytte til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Iamddb ‘Famous’

Engelske Iamddb, der ellers er bedst kendt for sin hiphop, går i dancehallens retning på ‘Famous’ – en varm, festlig sang, som det er svært at sidde stille til. Nummeret er skarpt skåret og smagfuldt akkompagneret, og det vil sandsynligvis blive et højdepunkt, når hun gæster pumpehuset 12. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Stormzy feat. Headie One ‘Audacity’

Blot fordi Stormzy sidste måned udgav det bløde Ed Sheeran-samarbejde ‘Own It’, betyder det ikke, at han kun udgiver kærlighedssange nu – det beviser denne hårdføre skæring fra hans spritnye album, ‘Heavy Is the Head’, hvor Headie Ones lidt mere kølige flow giver modspil til Stormzys slagkraftige levering.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Jonathan Wilson ’69 Corvette’

Den underspillede melankoli på ’69 Corvette’ leder sonisk tankerne hen mod U2’s ‘One’ – men dog med Wilsons egne små touches i form af blandt andet lidt rustik fiol, der flot rammer den hjemve, der besynges. Det kan godt ende med at blive et højdepunkt, når han besøger Vega 31. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Okay Kaya ‘Asexual Wellbeing’

Norske Okay Kaya kan det med at kreere mindeværdig, opsigtsvækkende lyrik til sine hooks – denne gang synger hun smukt »Sex with me is mediocre« på et af sine mere dance-orienterede tracks. Den form for selverkendelse er svær ikke at lade sig charmere af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Tommy Genesis & Charli XCX ‘Bricks’

Den canadiske rapper Tommy Genesis har allieret sig med Charli XCX og producer A.G. Cook for at producere denne pralende, selvsikre banger. Sangen var oprindeligt at finde i komediefilmen ‘Assassination Nation’, men nu er den futuristiske moodbooster altså endelig udgivet officielt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Lord Siva ‘Før eller senere’

Efter en række engelsksprogede singler med Vera er Lord Siva tilbage på dansk, og ‘Før eller senere’ er en øm, smuk og ensom sang med en ligeledes skarp video. Et nyt album kommer i 2020.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af