Fire rappere, der inspirerer Tessa: »Hun var den første, der sagde »I’m gonna sit on your face!««

Tessa brød stort igennem sidste år og smadrede undervejs fordommene om, at der ikke er plads til kvindelige rappere i toppen af det danske hiphophierarki. Her er kunstnerne, der har inspireret hende.
Fire rappere, der inspirerer Tessa: »Hun var den første, der sagde »I’m gonna sit on your face!««
Tessa. (Foto: Emil Vinther/Soundvenue)

Tessa gav den mandsdominerede danske hiphopscene et ordentligt karatespark i skridtet sidste år med numre som ’Snakker for meget’, ’Okay’ og storhittet ’Ben’. Det var sange, der var både sublimt selvsikre, og som ikke var bange for at overgå enhver mandlig rapper i forhold til benhårde bars og selvhævdende seksualitet.

I det nyeste afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast fortæller rapperen om, hvordan det har været at åbne dørene for kvindelige rappere i Danmark – og om hvilke planer, hun har for år 2020. Men før vi optog podcasten, nåede vi at tale med Tessa om fire af de rappere, der har inspireret hende mest.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Nicki Minaj

»Nicki gik bare forrest i den her eskalering af kvindelige rappere, der kom på et tidspunkt. Hun var ekstremt udadvendt og havde de her forskellige personligheder, som gjorde ekstremt meget kunstnerisk indtryk på mig som ung. Og så er alle hendes tekster fucking fire! Hun skriver alt sit eget selv, og hver gang hun er feature hos en mandlig rapper, synes jeg, hun outrapper dem på deres egen sang. Hun er fucking lækker og er et forbillede for alle de kvinder, der ikke tager nej som et svar, som ikke vil finde sig noget, og som gerne vil frem i livet. Der er hun fandme en rollemodel!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The Notorious B.I.G.

»Biggies stemme er vildt fed, og så er han en totalt god sangskriver. Han er gangster på et helt andet niveau. Han kan det der med at lægge et vanvittigt hårdt vers med et sindssygt let hook. Det synes jeg er en kunst at få til at matche«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Lil’ Kim

»Hun var den første, der sagde »I’m gonna sit on your face!«. Hun har lavet ikoniske ting. Hun er pisse fucking sej. Og hun har levet livet. Respekt for det. Hun snakkede om, at alle dudes i fængsel købte plakater af hende for at have noget at spille pik til. Det var fucking godt sagt! Det kan jeg godt lide«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. 50 Cent

»Ham har jeg med på grund af alle hans flows og alle hans ikoniske sange, som jeg har fået sygt meget inspiration fra både melodimæssigt og i forhold til flow. Og hvis man følger ham på Insta, ved man bare, hvor psykotisk han er i hovedet! Han giver ikke en fuck. Jeg elsker det. Han er bare sig selv, og han er et rapgeni«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af