Her er 30 musiknavne fra Coachella-plakaten, vi rigtig gerne vil se på danske festivaler

Den gigantiske festival i Californien har afsløret årets fulde lineup. En god mulighed for at opdatere ønskelisten til de danske festivaler.
Her er 30 musiknavne fra Coachella-plakaten, vi rigtig gerne vil se på danske festivaler
Lana Del Rey. (Foto: Alexandre Schneider/Getty Images)

Coachella har en lidt mytisk status. Festivalen i Californien har en kvart million gæster, den disker (som oftest) op med spektakulære headlinere, og det er her, at Beyoncé bruger en hulens masse tid på at lave en koncert som forrige års Beychella-begivenhed.

I fredags afslørede Coachella hele årets lineup på én gang, og det drejer sig om 176 navne, der skal optræde to weekender i april – den 10.-12. og 17.-19. Det er altså samme program i begge weekender.

Selv om festivalen foregår i april i USA, kan man også bruge lineuppet til noget i Danmark. For det siger noget om, hvilke kunstnere, som rent faktisk spiller koncerter i foråret og sommeren – samt hvilke navne, der rent faktisk er aktuelle til festivaler.

På den måde kan man ud fra Coachella-programmet lave en lille ønskeliste til de danske festivaler. Så det har jeg naturligvis gjort og samlet 30 navne fra plakaten, som i den grad ville pryde i det danske festivallandskab.

Disclaimer: Jeg er gået uden om navne, der allerede har danske koncerter i kalenderen – som Brockhampton, Thom Yorke, Kim Petras, Princess Nokia, Rex Orange County og YBN Cordae.

Men i forhold til de 30 navne, så er det umuligt at komme uden om Coachellas hovednavne: Frank Ocean og Rage Against the Machine ville være gigantiske scoops for enhver festival i Danmark, mens Travis Scott da også skal være velkommen igen, selv om han var på Roskilde Festival sidste år.

Hertil er der fantastiske popnavne som Lana Del Rey, Carly Rae Jepsen, Charli XCX og FKA Twigs, der alle udgav mere eller mindre fantastiske album i 2019. Samt nye spændende talenter som 100 Gecs, Summer Walker, Channel Tres og Sampa the Great.

Hertil har Coachella et ufatteligt stærkt greb om hiphoppen, og her finder man højaktuelle navne som DaBaby, City Girls, Lil Nas X, Roddy Ricch og Megan Thee Stallion samt lidt mere etablerede rappere, som vi også gerne så på dansk jord til sommer: Lil Uzi Vert, Run the Jewels, 21 Savage og Swae Lee blandt andre.

Vi slutter af med lidt elektronisk musik i form af Caribou/Daphni (begge aliasser dækker over musikeren Dan Snaith), SebastiAn, Yaeji og Duck Sauce (A-Trak og Armand Van Helden). Og ja, lad os lige smide den legendariske filmkomponist Danny Elfman, der blandt andet er kendt for sin mangeårige samarbejde med instruktør Tim Burton, med i puljen.

Den samlede liste med de 30 navne er forneden sammen med den fulde Coachella-plakat.

Coachella-navne, der gerne må komme på danske festivaler

100 Gecs
21 Savage
Amber Mark
Carly Rae Jepsen
Channel Tres
Charli XCX
City Girls
DaBaby
Danny Elfman
Dave
Duck Sauce
FKA Twigs
Caribou/Daphni
Frank Ocean
Lana Del Rey
Lil Nas X
Lil Uzi Vert
Mannequin Pussy
Megan Thee Stallion
Rage Against the Machine
Roddy Ricch
Run the Jewels
Sampa the Great
SebastiAn
Slowthai
Snail Mail
Summer Walker
Swae Lee
Travis Scott
Yaeji

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af