Premiere: Franske Piger-frontmand går solo som BishBusch – hør debutsinglen ‘Institution’

Premiere: Franske Piger-frontmand går solo som BishBusch – hør debutsinglen ‘Institution’
BishBusch.

BishBusch. Hvordan kommer man lige på sådan et kunstnernavn? Well, det er Søren Buschmann Friis’ eget efternavn smeltet sammen med Scott Walker-albummet ‘Bish Bosh’.

Så er det ligesom på plads, og i dag kan BishBusch præsentere sin debutsingle ‘Institution’ sammen med nyheden om, at der er et debutalbum på vej –  det lander 6. marts via pladeselskabet Escho.

Buschmann Friis’ har en fortid som frontmand i Vellness Plader-bandet Franske Piger (der blandt andet var en smut forbi Roskilde Festival), men i BishBusch er han helt alene og agerer både producer, sangskriver, sanger og det hele.

‘Institution’ er skævvredet popmusik, der lever i modsætninger. Det er et sted, hvor alt er tilladt, og ifølge en pressemeddelelse er BishBusch-albummet både inspireret af rappere som Lil Yachty og Yung Lean og folkmusik i traditionen fra kunstnere som Vashtie Bunyan og Anne Briggs.

»Jeg ser nogle klare linjer imellem hiphoppen og folkemusikken. Begge tager udgangspunkt i historiefortællingen og holder sig til nogle stramme dogmer. Derudover er der det mobile element der går igen. Den akustiske guitar gjorde det muligt at skrive sange til hver en tid. I dag arbejder vi på computer, telefon eller iPad og kan igen producere og skrive til hver en tid. Autotunen har åbnet op for en leg med melodier og registre som tidligere har været mere naturligt begrænset. Den løssluppenhed inspirerer mig meget«, udtaler Søren Buschmann Friis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af