Top Tracks: Hør ugens 11 bedste nye sange – med en råbende Artigeardit og en reggae-vuggende Lord Siva

Ugen har budt på masser af ny musik – blandt andet fra flere danske artister, der afprøver nye stilarter.
Top Tracks: Hør ugens 11 bedste nye sange – med en råbende Artigeardit og en reggae-vuggende Lord Siva
Artigeardit. (Foto: Navid Shaterabadi)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Porridge Radio ‘Sweet’

‘Sweet’ er en sang, der beviser, at man stadig kan lave indierock med slagkraft, nerve og rebelsk ånd. Det er en bitter følelsesudladning, hvor forsanger Dana Margolins vokal lyder manisk, besat og inderlig. Sangen stammer fra Porridge Radios kommende album, ‘Every Bad’, der udkommer 13. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Artigeardit ‘Bagsæde’

Artigeardit trådte oprindeligt på scenen som en skrøbelig, moody skikkelse, der med en vis sindsro skitserede storbylivets kvaler. Men på sit nyeste album, ‘Idiot’, der netop er udkommet, viser han nok en gang, at han favner meget bredere end det. Hør blot et nummer som ‘Bagsædet’, hvor en højlydt, arrig Ardit for første gang får kanaliseret sin angst ud i brutale udråb. Alt dette sker over et groovy, udtryksfuldt beat, der lyder lidt hen ad latin-trap – og som flot formidler det turbulente storbyliv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Caribou ‘Never Come Back’

Caribous smukke toner lyder skønne som altid på ‘Never Come Back’, der med sit følsomme house-groove lægger op til en øm tur på dansegulvet. Det er sådan et track, der gør, at det er svært ikke at glæde sig til Caribous næste album-eventyr, ‘Suddenly’, der udkommer 28. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Branco & Gilli ‘Back To Business’

Få mestrer i samme grad som Gilli og Branco at blande hårdfør lyrik og tunge flows ubesværet med catchy melodier. ‘Back to Business’ er et pragteksemplar i denne disciplin, hvor det poppede og det hæmningsløse gnidningsfrit går hånd i hånd. Vi glæder os til mere af samme støbning, når rappernes fællesalbum ‘Euro Connection’ udkommer 5. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Sevdaliza ‘Oh My God’

Den hjemsøgende, højt-pitchede vokal på dele af iransk-hollandske Sevdalizas ‘Oh My God’ gør, at sangen øjeblikkeligt kryber ind under huden. Det er en dyster, ubekvem popproduktion med et minimalistisk beat, der sandsynligvis vil tale til mangt en fan af eksempelvis Billie Eilish.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lord Siva & Vera ‘Room For Love’

Det seneste års tid har vi fået det ene stærke samarbejde mellem Lord Siva og Vera efter det andet. Nu er projektet dog afsluttet med en selvbetitlet opsamlings-ep, der samler alle de fire tidligere tracks, og dertil giver os et sidste fælles nummer i form af reggae-sjæleren ‘Room For Love’. Reggae står forbavsende godt til Lord Sivas stemme, og Veras vuggende produktion er også vældig lækker.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Blikfang ‘Duu’

David Engelbrecht er bedst kendt som producer i Fraads, men det er ikke den eneste melodiske hiphop-duo, hvor han brillerer. Som den ene halvdel af Blikfang har han skabt et intimt, men også påtrængende lydbillede på ‘Duu’, mens rapper Sean Gade med sit uforudsigelige flow er ganske uimodståelig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Gorillaz feat. Slowthai & Slaves ‘Momentary Bliss’

Damon Albarns tegneserieband Gorillaz, den skæve UK-rapper Slowthai og den fandenivoldske punkrockduo Slaves er en sær kombination. Og lyden på ‘Momentary Bliss’ stikker i mange spændende retninger. Alle tre kunstnere har dog det til fælles, at de har produceret en del politisk, oprørsk musik, og det er lige netop også det, vi ser i både lyrikken og attituden på dette nummer. Sangen har fået følgeskab af en musikvideo, der er markeret som første episode af et projekt ved navn ‘Song Machine’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Schultz and Forever ‘Ready For Love’

13. marts udkommer Schultz and Forevers andet album, ‘Declaration of Love’, og med denne bløde, r’n’b’ede skæring ser udgivelsen fortsat ganske lovende ud. Den lidt tilbageholdende vokalpræstation koblet sammen med de pivlækre guitarfigurer skaber et komplekst følelsesunivers, som vi ikke kan vente med at dykke mere ned i.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Lil Yachty, Lil Keed, Lil Gotit & Zaytoven ‘A-Team (You Ain’t Safe)’

Zaytoven er i sit kølige, elegante hjørne med dette trapbeat, der giver det autotunede Lil-trekløver Yachty, Keed og Gotit god mulighed for at prøve mange forskellige, overraskende flows og leveringer af. Det skaber et track, hvis stemning er gribende hele vejen igennem; hvor hver ny takt er komfortabel, uden at den går hen og bliver triviel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Waxahatchee ‘Fire’

Waxahatchee laver noget af den smukkeste folsky singer/songwriter-indierock, man kan tænke sig til – og ‘Fire’ er et af de skønneste numre, hun har begået. Det er en sang om at befinde sig i et grænseland, både i en fysisk og mental forstand. Videoen dertil er da også filmet ved grænsen mellem Tennessee og Arkansas, der en af de grænser, der inspirerede sangen i første omgang. Sangen vil være at finde på Waxahatchees album ‘Saint Cloud’ 27. marts.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af