Musikerne bruger sociale medier som aldrig før – underholder dig igennem krisen

Vi hjælper dig med at få et overblik over nogle af de mange musikaktiviteter på Instagram og Facebook i disse dage.

Diplos live-dj-sets på Instagram

Udover at Diplo altid er et vildt underholdende bekendtskab på Instagram, så har den amerikanske dj og producer skruet ekstra op for onlinekedlerne i løbet af den igangværende internationale krise.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Indtil videre har han vist kun sendt to live-sets hjemmefra. Ét hvor Mike Milosh aka Rhye kiggede forbi og et andet i Major Lazers navn, hvor han også havde inviteret lidt dansere forbi.

Der skulle være mere på vej – selvom han i aften vist har mest travlt med at lave en live-snak med Charli XCX (se næste punkt).

https://www.instagram.com/p/B94jrBWHagY/

Charli XCX’s live-hygge og dagbog

Den engelske popdronning har brugt coronasituationen til hele to eksperimenter. Som en del andre sender hun hver dag live sammen med en kollega. Det gælder om at holde øje med hendes Instagram for de specifikke tidspunkter, men i aften klokken 19 snakker hun med Diplo, mens Rita Ora, Kim Petras og Clairo er hendes live-‘gæster’ de kommende dage.

Og hvis du vil dybere ind i Charlis hjerne, så prøver hun at skrive dagbog igennem krisen, som hun deler på Twitter som billeder fra hendes iPhone-noter.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Erykah Badu sælger koncertbilletter

I forlængelse af tidens mange forsøg med online-koncerter har Erykah Badu netop offentliggjort, at hun vil optræde live fra sit hjem i weekenden. Endnu har hun ikke fastsat et tidspunkt, men hun har skrevet, at det bliver en interactive koncert, hvor publikum kan være med til at vælge de numre, der skal spilles.

Og så prøver Badu sig med entré, hvilket bliver spændende. Det koster dog kun en sølle dollar at få lov til at se med – og være med til at vælge setlisten. Vi stemmer selvfølgelig på The Roots-nummeret ‘You Got Me’, hvor Badu leverer fantastisk vokal.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

hello from the void 🌼 like so many of you i’m at home waiting all of this out. walking the line of optimism & pessimism, feeling grateful & feeling burned. pure emotional disorientation. as some of you know : our spring tour has been postponed. i’ve taken a very long time between tours & in my months of quiet preparation for saint cloud, i was on the track moving enthusiastically toward being lit up & ecstatic & social & READY to be with the people & be with the songs. never in my wildest anxiety-riddled dreams would i have ever predicted this & yet here we all are. i’ve been grieving what was supposed to be for the last week & running through all the downsides of having the plan be upended. interestingly i’m landing in some pretty light & spirited places. shit is so scary but i’m hoping that in our collective respite we can take good care, be creative, love each other, read some books, be productive, stay connected & know that eventually we’ll all emerge having done what we could as a species to fight a shared obstacle. please please please stay home if you’re able. take it seriously. because this truly is a shared obstacle. 🌼 thursday at 9 EST/6 PST @kevinmorby & i are gonna go live here on ig to play songs, take guests, have a nice evening with y’all. tune in then. 🌼 thanks for all the “can’t do much” love yesterday. i’m so happy to be putting out some new tunes in the midst of this strange foggy bedlam. feels like we all need that stuff now more than ever. more info on the tour some time soon. we’ll all be back together eventually. so much love to all of you. 🌼

A post shared by WAXAHATCHEE (@waxa_katie) on

Waxahathee og Kevin Morby spiller sammen

Waxahathee er en af de mange kunstnere, der har måtte rykke hele den turné, der skulle hænge sammen med albummet ‘Saint Cloud’, som hun stadig planlægger at udgive i næste uge. For ikke kun at græde snot har hun besluttet sig for at sende live på Instagram, hvor hun vil spille sange med vennen Kevin Morby og »modtage gæster«, som hun skrev i et opslag i går.

Du skal dog holde dig længe vågen, hvis du skal se med, da de hele går ned klokken 03 i nat – men mon ikke de lader os andre kigge med i en video på IGTV bagefter? Det håber vi på.

Christine and the Queens’ spontane underholdning

Det skulle være et dagligt show med start hver dag klokken 18, men vi har faktisk ikke styr på, om Héloïse Adélaïde Letissier er røget live på Instagram mere end en gang. Men du kan i hvert fald fange 15 minutters spontan underholdning fra et indspilningsstudie i Paris. Dog foregår det meste på fransk, så…

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Miley Cyrus’ Instagram-talkshow

I stil med den danske instruktør Jonas Risvig har Miley Cyrus brugt ‘lediggangen’ til at kaste sig ud som en slags talkshowvært. Hverdag i denne uge – og måske også i næste? – har hun sendt sit show ‘Bright Minded’ live på Instagram mellem klokken 20.30 og 21.30 dansk tid.

Alle episoderne kan også ses efterfølgende på hendes IGTV. Tonen er afslappet og venskabelig, når hun ‘ringer’ forskellige folk op og laver live-interview. I går var Amy Schumer og parret Lauren og Cameron fra Netflix-showet ‘Love Is Blind’ igennem, mens showet startede med en omgang fælles yoga.

Dophas soveværelseskoncert

Sofie Dopha er taget hjem til Romalt i denne tid, og hun vil gerne invitere dig med inden for i sit barndomsværelse, når hun i morgen, fredag, klokken 16 spiller nogle af sine guitardrevne popsange live på Facebook. Og hvis vi er heldige, lægger hun også en video ud af koncerten bagefter.

Eloq tester muligheder

Måske blev han inspireret af sit live-interview med Jonas Risvig. I hvert fald kastede August Fenger sig direkte ud i en AMA på Instagram lige bagefter, og i dag har han så åbnet en Twitch-konto, hvor han har givet producer-lektioner. Vi satser på, at der er mere på vej. Følg ham HER og hold øje.

(UPDATE: Du kan også fange et live-dj-set fra Eloq, når han er en del af Nonsens’ Quarantine Sessions lørdag aften på Twitch.)

Anastasia Kristensen.

Ved Siden Af-støttearrangement

Det handler ikke kun om at være kreativ i karantænetiden, når du kan live-streame dj-sets fra Anastasia Kristensen, Cockwhore & Macho, Ctrls, Frederik Tollund samt et back-to-back set af Elias Gozal og My Gander.

Online-klubaftenen er nemlig sat op for som et støttearrangement for københavnnatklubben Ved Siden Af, der mærker det økonomiske pres som følge af tidens forsamlingsforbud.

Det hele foregår på lørdag den 21. marts mellem klokken 20.00 og 02.00. Følg Facebook-eventen HER.

BishBusch.

Danske corona-koncerter på Facebook

Det danske tiltag var hurtigt ude med sit virtuelle spillested, da de nye forsamlingsregler forårsagede flere og flere aflyste koncerter. Du kan se de allerede afholdte koncerter på Youtube, mens du lørdag og søndag kan fange henholdsvis BishBusch og Lydmor live på deres website.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jonas Risvigs live-interviews

Ligesom Miley Cyrus – eller Risvig kom vist først – har den danske instruktør lave live-masterclasses med folk som Eloq, Jada og Orgi-E om deres karriere og virke.

Programrækken er lige slut her til aften (UPDATE: Risvig fortsætter i dag, fredag, med en fuld dag med interviews med blandt andre Lukas Graham og Benjamin Hav), men du kan fange alle hans snakke på Instagram blandt hans IGTV-videoer.

John Legends hjemmeshow

Flere internationale stjerner har lavet enkeltstående hjemmekoncerter, og hvis du er til lidt klaverflødehygge, så kan du stadig fange John Legends koncert, hvor konen Chrissy Teigen agerer hengivent publikum.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af