Nyt virtuelt spillested livestreamer koncerter hver aften – Lydmor på plakaten

Nyt virtuelt spillested livestreamer koncerter hver aften – Lydmor på plakaten
Lydmor (Foto: Anna Marin Schram)

Landets spillesteder er lukket ned, men det betyder ikke nødvendigvis et endegyldigt farvel til livemusikken.

Bands som Marshall Cecil og Fribytterdrømme har over weekenden livestreamet koncerter via internettet, og den danske bassist Mathæus Bech har taget skridtet fuldt ud og lanceret et virtuelt spillested.

Konceptet hedder coronakoncerter og er i princippet ret simpelt: Hver aften kl. 20.00 bliver der livestreamet en koncert fra Bechs stue på Christianshavn. Den første koncert var i torsdags, og planen er at fortsætte så længe, de danske spillesteder er lukket ned.

Koncerterne er gratis og streames på Facebook, coronakoncerter.dk og Twitch, men man kan selvfølgelig donere penge til kunstnerne undervejs.

Musikprogrammet holder sig ikke inden for nogen genrer, og her er både klassisk og pop.

Den 22. marts giver Lydmor for eksempel koncert, mens BischBusch autotunede folk er på plakaten dagen før. Ifølge et interview med Politiken er Bisse også i snak til at give koncert.

»Corona skal ikke få lov at kvæle kunsten, som jeg anser som en livsnødvendighed! Mon ikke folk bliver ret hurtigt træt af Netflix og hellere vil have en autentisk oplevelse af musikere der skaber musik til øjeblikket?«, lyder det fra Mathæus Bech i en pressemeddelelse.

Se programmet for coronakoncerter HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af