Ny nedslående udmelding giver meget lange udsigter til større koncerter

Ny nedslående udmelding giver meget lange udsigter til større koncerter
The Weeknd skal spille i Royal Arena 3. november. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Pt. gælder regeringens forbud mod større forsamlinger til og med august, men der kan være markant længere udsigter til kulturoplevelser, siger faglig direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, i et nyt interview i Berlingske.

Ifølge ham skal danskerne holde social afstand i hvert fald et år endnu – eller indtil der findes en vaccine mod corona. Men vaccinens ankomst kan der ikke siges noget endegyldigt om (der spås i øjeblikket om et år til halvandet), og derfor skal vi fortsat holde afstand.

»Vi kan selvfølgelig ikke lukke alt ned, indtil vi har en vaccine, men det skal ske under den forudsætning, at folk kan holde afstand. Men der er nok også nogle ting, der ikke kan genoptages, før vi har en vaccine,« siger Kåre Mølbak til Berlingske.

En udmelding, der selvfølgelig er ekstremt dårligt nyt for blandt andet koncertgængere, bookere, arrangører og andre livemusik-implicerede i Danmark.

»Der kommer i hvert fald ikke til at stå tusind mennesker til en svedende rockkoncert i Vega lige foreløbig«, udtaler Henrik Nielsen, ledende overlæge og professor ved Aalborg Universitetshospital, til Berlingske i samme artikel.

Forbuddet om større forsamlinger blev forlænget 6. april, hvorefter stort set alle festivaler i Danmark aflyste årets arrangementer.

Regeringen mangler endnu at komme med en klar afgrænsning af, hvad der udgør en større forsamling.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af