Premiere: Danske Joyce rammer plet med den sydende ‘Formskifter’

Premiere: Danske Joyce rammer plet med den sydende ‘Formskifter’
Joyce. (Foto: Joe Miller)

Intensiteten har fra start været Joyces kendetegn – fra den indignerede førstesingle ‘Tomme ord’ til den eksplosive ‘Djævlen’. Intensiteten fortsætter på dagens single nummer tre, og ‘Formskifter’ er det lovende rockbands allerstærkeste nummer hidtil.

‘Formskifter’ er også fandenivoldsk som ‘Djævlen’, det er ikke for det, men her er et klokkeklart melodisk fokus, som virkelig rammer plet. Sangen bobler og syder, som frontmand Sebastian Wegener synger i omkvædet, og det samlede resultet er en fantastisk euforisk poprocksang (med en tung tematik) badet i punkens energi.

‘Formskifter’ er titelnummeret fra Joyces kommende debutalbum, der kommer senere i 2020. Og selv om man kunne foranlediges til at tro, at nummeret er skrevet med henblik på coronakrisen, så handler det om at påføre sig forskellige masker for at passe ind i samfundet.

»Sangen blev skrevet for et år siden, og selv om de første linjer lyder »Jeg går rundt med masker, én til fritid og én til job« har sangen hverken direkte eller indirekte noget at gøre med COVID-19 og den lockdown, landet befinder sig i«, fortæller Sebastian Wegener i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Sangen handler om en tid, hvor jeg følte, at min personlighed var splittet i to. Jeg var et sted, hvor jeg ikke vidste, hvilken ‘maske’, der var den rigtige mere, hvilket gjorde mig ensom og aggressiv. Jeg tror, de fleste kan genkende følelsen af at påklistre sig en rolle for at passe ind og føle, at man mister sig selv i processen«.

Musikvideoen er optaget i Joyces øvelokale ‘Kælderen’ med ét kamera og ét bandmedlem af gangen, selvfølgelig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af