Regeringen forbyder forsamlinger på over 500 personer resten af sommeren

Regeringen forbyder forsamlinger på over 500 personer resten af sommeren
INPUT-publikum. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Tidligere på måneden meddelte statsminister Mette Frederiksen, at myndighedernes forbud mod større forsamlinger fortsætter til og med august – en besked, der bevirkede et kollektivt hjertesuk i det danske festivallandskab, men som samtidig også efterlod sig et spørgsmålstegn til koncertarrangørerne i forhold til, hvilken størrelse der definerer en »større forsamling«.

Her til morgen har regeringen meddelt, at loftet for de såkaldt større forsamlinger fastsættes til 500 personer. Forsamlinger på over 500 personer er således forbudt frem til 1. september 2020.

I skrivende stund opretholdes forbuddet mod forsamlinger på over 10 personer, der foreløbig er gældende frem til 11. maj. Det vides endnu ikke, om regeringen hæver forsamlingstallet herefter – og om det nydefinerede maksimum for de større forsamlinger således overhovedet kommer til at afgrænse arrangementer inden for den nærmeste fremtid.

Sundhedsministeriet oplyser til Politiken, at regeringen har truffet beslutningen, så arrangører ved, at de ikke skal gøre sig forhåbninger om større arrangementer før efter den 1. september.

Nyheden blev af flere medier her til morgen tolket som en reel åbning for forsamlinger på op til 500 mennesker, men dette var altså en misforståelse, som Sundheds- og ældreministeriet er kommet i rette: »Det er i virkeligheden bare for, at sikre en gennemsigtighed og åbenhed omkring, at vi kan være helt sikre på, at det ikke kommer højere op end 500 personer,« oplyser Sundheds- og ældreministeriet til Berlingske Tidende.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af