Nu eskalerer det: 6ix9ine beefer med Ariana Grande, Justin Bieber og Billboard

Nu eskalerer det: 6ix9ine beefer med Ariana Grande, Justin Bieber og Billboard
6ix9ine. (Foto: 6ix9ine/Instagram)

Den 8. maj gjorde 6ix9ine comeback med singlen ‘Gooba’, der efterfølgende slog rekord for flest visninger indenfor 24 timer for en hiphopvideo på Youtube. Men den stærke start var ikke nok til at ramme denne uges nummer et på den amerikanske Billboard-hitliste – og derfor er 6ix9ine nu gået til angreb mod både Billboard og de artister, der har ‘stjålet’ hans førsteplads.

Allerede før det blev officielt, at rapperen ikke ville nå førstepladsen, anklagede han på sin Instagram Billboard for at »manipulere hitlisterne«. Efterfølgende beskyldte han hitlisten for at være »korrupt« og udtalte, at man kan købe sig til en førsteplads. Ifølge 6ix9ine har der været nogle mystiske køb af Ariana Grande og Justin Biebers fællessingle ‘Stuck With U’, lige før hitlisten skulle gøres op.

Popstjerneduetten ligger nummer et, mens ‘Gooba’ ligger nummer tre efter også Doja Cat og Nicki Minajs ‘Say So’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kender man bare lidt til 6ix9ine, undrer det nok ikke, at han angriber alle andre end sig selv i sådan en situation. Men alle fra Billboard til selveste Justin Bieber og Ariana Grande har utroligt nok set sig nødsaget til at svare på rapperens anklager.

Lad os starte med Billboard. De har udgivet en længere artikel, der redegør for deres metoder og blandt andet påpeger, at det antal streams, som 6ix9ine baserede sine argumenter på, var hans globale mængde. Billboard-listen tæller kun amerikanske streams. Derudover forklarer Billboard, at de mange salg af Bieber og Grandes sang skyldes, at de to popstjerner satte en signeret version af singlen til salg netop på det tidspunkt. Hvilket er helt lovligt.

Den længere analyse fra Billboard kommer nok næppe til at tilfredsstille 6ix9ine. Til gengæld er han sikkert pænt glad for at kunne få en så omfattende reaktion på kritikken. Ikke bare fra Billboard, men også fra både Justin Bieber og Ariana Grande.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

thank u to everybody who supported this song, this cause and made this happen. we love uuuuu so much. ? there’s so much to celebrate today. ? however, i would like to say a few things. anyone who knows me or has followed me for a while knows that numbers aren’t the driving force in anything i do. i’m grateful to sing. grateful to have people who want to listen. grateful to even be here at all. i didn’t have a number one for the first five years of my career and it didn’t upset me at all because from the bottom of my heart, music is everything to me. my fans are everything to me. i promise i couldn’t ask for another fucking thing. so with this celebration today, i would like to address a few things which i don’t usually do (i don’t give my energy to drama or strange accusations normally but this has gone a little too far)…my fans bought the song. JUSTIN’S fans bought the song. OUR fans bought this song (never more than four copies each, AS THE RULES STATE). they are ride or die motherfuckers and i thank god every day that i have them in my life. not just when they fight for us to win (even when i ask them not to as i did this week) but because they’re some of the greatest people i know. sales count for more than streams. u can not discredit this as hard as u try. to anybody that is displeased with their placement on the chart this week or who is spending their time racking their brain thinking of as many ways as they can to discredit hardworking women (and only the women for some reason…..), i ask u to take a moment to humble yourself. be grateful you’re even here. that people want to listen to u at all. it’s a blessed position to be in. i’ve had a lot of “almost number ones” in my career and i never said a goddamn thing because I FEEL GRATEFUL TO EVEN BE HERE. TO WANT TO BE HEARD AT ALL …. and you should feel that way too. congratulations to all my talented ass peers in the top ten this week. even number 3. ? and thank u to @billboard for this honor. and thank u to everybody who helped us raise a lot of money for a very important cause this week. love u all a lot.

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Mens Justin Bieber har lagt en story op, der ligesom Billboard nøjes med at påpege, at 6ix9ine tæller globale streams i stedet for amerikanske, har Ariana Grande postet et langt opslag på Instagram, der afviser anklagerne, opfordrer 6ix9ine til at »være ydmyg« og argumenter for, at man ikke skal »nedgøre hårdtarbejdende kvinder«.

Efter dén svada fra Grande er situationen eskaleret yderligere. 6ix9ine har nemlig svaret igen ved at påpege popstjernens priviligerede position.

»Jeg arbejdede super hårdt for at komme væk fra Brooklyn, New York«, skriver 6ix9ine således via Instagram. »Jeg taler for de millioner af børn, der ikke er så heldige som dig. De millioner, der ikke er heldige nok til at være på tv. Livet er ægte, når man er på bistand. Livet er ægte, når man vokser op uden en far. Du siger, jeg skal være ydmyg. Jeg tror ikke, du ved, hvad det vil sige at være ydmyg«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alt i alt altså en rimelig turbulent diskussion, der allerede nu har én vinder. For der kan ikke herske nogen tvivl om, at 6ix9ine er i den syvende himmel over, at han kan få selv stjerner som Justin Bieber og Ariane Grande til at forholde sig til ham.

Fik vi desuden nævnt, at rapperens næste single lander på fredag?

»Bare rolig, vi går nummer et næste gang«, skriver 6ix9ine på Instagram, mens han poserer med kreditkort – en hentydning til, at han har anklaget Bieber og Grande for at købe mange af deres egne sange med en række kreditkort.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af