40-årig mand anholdt og sigtet for drabet på rapperen Shmur

40-årig mand anholdt og sigtet for drabet på rapperen Shmur
Shmur.

Den 22. juli blev den 25-årige hiphopkunstner Shmur skudt i Aarhus, han døde senere af sine kvæstelser. Nu har politiet anholdt en 40-årig mand fra København og sigtet ham for drabet. Han er blevet fremstillet i grundlovsforhør klokken 13.30 i dag onsdag.

Det rapporterer Ekstra Bladet (med henvisning til en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi) og Politiken via Ritzau.

Begge steder fremgår det, at politiet formoder, at drabet har en direkte forbindelse til en større narkohandel. Tirsdag er to mænd således blevet varetægtsfængslet for at have medvirket i en handel med 36 kilo hash til en værdi af 1,6 millioner kroner. Dén handel mener politiet altså har forbindelse til drabet på Shmur.

»Efterforskningen peger i stigende grad på, at motivet til drabet skal findes i en narkohandel mellem to persongrupper«, udtaler politiinspektør Michael Kjeldgaard ifølge Politiken via en pressemeddelelse. Samtidig lyder det, at politiet på nuværende tidspunkt ikke vil udtale sig om Shmurs specifikke rolle i forbindelse med hashhandlen.

Den 25-årige rapper blev dræbt, ligesom hans musikkarriere var ved at få luft under vingerne: Sidste år pegede vi på ham som en af de mest lovende artister på Aarhus’ unge hiphopscene, der for tiden er ved at blomstre op for alvor.

Men det hører også med til historien, at den drill-inspirerede gaderap, som Shmur dyrkede, er blandt den mest voldsomme musik på den danske hiphopscene lige nu. »Skyd, skyd, skyd, lad ham forbløde«, lød det eksempelvis på sangen ‘Chop’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af