Kanye West står over for en mulig efterforskning efter fusk med underskriftindsamling

Kanye West står over for en mulig efterforskning efter fusk med underskriftindsamling
Kanye West i Det Hvide Hus. (Foto: Oliver Contreras - Pool/Getty Images)

Vejen til præsidentembedet har vist sig at være godt og grundigt stejl for Kanye West. Wests navn er ifølge flere medier blevet slettet fra stemmesedlen i hans hjemstat, Illinois, efter det kom frem, at flere end halvdelen af de indsamlede underskrifter, der skulle sikre ham en plads på sedlen, var ugyldige.

2500 underskrifter krævede det, førend man ville kunne sætte sit kryds ved Kanye, der nåede målet efter at have indsamlet 3128 af slagsen. Men eftersom hele 1928 af kragetæerne viste sig at være ugyldige – enten grundet ulæselighed, falske eller ikke-registrerede navne – er Kanye-kassen altså således ikke længere en mulighed på stemmesedlerne.

Det vides ganske vist endnu ikke, om Kanye West og hans kampagnehold bevidst har fusket med underskrifterne, eller om der er blevet trollet lidt rigeligt bag kuglepennene i Illinois, men ikke desto mindre kan sagen ifølge blandt andre CNN’s politiske kommentator April Ryan komme til at ende med, at Kanye og co. bliver underlagt en efterforskning for valgfusk.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af