Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – 3 x dansk hiphop og et af årets mest spændende internationale talenter

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – 3 x dansk hiphop og et af årets mest spændende internationale talenter
Ela Minus. (Foto: Teddy Fitzhugh)

OBS: Grundet de igangværende forhandlinger mellem Koda og Google er der mange nye sange, som vi her i Danmark ikke kan høre via Youtube. Derfor er ugens Top Tracks uden videoer, men du kan som altid finde dem alle i Spotify-playlisten nederst.

1. Ela Minus ‘El Cielo No Es De Nadie’

Ela Minus’ pulserende punktronica har konsekvent imponeret os over de seneste par måneder, og den Brooklyn-bosatte colombianer er uden tvivl et af årets allermest spændende internationale talenter. Nu har hun annonceret debutalbummet ‘Acts of Rebellion’ (23. okt), og den seneste single er endnu en technopoppet, rebelsk mavepuster af den slags, Minus er bedst til.

2. Fivio Foreign ’13 Going on 30′

Den nyligt XXL Freshman-udnævnte rapper er efter Pop Smokes død den største eksponent for New Yorks bugnende drill-scene. Med en ekspressiv vokal, et levende flow og et sprælsk beat er ’13 Going on 30′ endnu et tydeligt bevis på, at han er værd at holde øje med.

3. Ollie ‘Hard to Get’

Den dansable og funky tredjesingle fra den danske popartist Ollie er svær at stå for. Det skyldes blandt andet de skarpe, fyldige synths, en groovy, medrivende basgang og ikke mindst Ollies på én gang længselsfulde og euforiske vokal.

4. Girl in Red ‘Rue’

Girl in Reds rustikke singer/songwriter-toner har for længst gjort hende til en hjørnesten i moderne LGBT+-musik, men først nu giver hun os første smagsprøve på et debutalbum. Det bjergtagende epos på ‘Rue’ gør os absolut interesserede.

https://www.instagram.com/p/CEa-q_mjtsW/

5. Tessa, Natasja & Karen Mukupa ‘Til banken’

‘Til Banken’ er en hidtil uudgivet sang, der oprindeligt var tiltænkt Natasjas skelsættende 2007-album ‘I Danmark er jeg født’. Karen Mukupa, der sammen med Natasja i 90’erne udgjorde rapgruppen No Name Requested, giver et benhårdt vers, Natasja lyder ganske enkelt fantastisk – og så har det 13 år gamle nummer altså fået besøg af Tessa, hvis spritnye vers binder det hele sammen.

6. Himmelrum ‘Kære Blå, sender sonar!’

Himmelrums æteriske spacerock får her en dosis autotune og shoegazy atmosfære, og resultatet er både hypnotiserende og hjernevridende. Det går i rigtig mange forskellige retninger på tværs af de knap fem minutter, sangen varer. Det lover godt for deres kommende album, ‘Vand, død & ensomhed’, der lander til oktober.

7. Clipping ‘Say the Name’

Hiphoptrioen Clipping imponerede sidste år med det horrorcore-kanaliserende album ‘There Existed An Addiction to Blood’. 23. oktober er de klar med en efterfølger, ‘Visions of Bodies Being Burned’, og førstesinglen er lige så hårrejsende, som man kunne håbe på.

8. Szim ‘Dårlig til at svare’

Szim serverer en lækker omgang klubbet poprap på sin blot anden single, ‘Dårlig til at svare’. Hun veksler problemfrit mellem at synge og rappe, mens Arto Eriksens følsomme housebeat flot understøtter hendes flow.

9. Conway the Machine feat. Dej Loaf ‘Fear of God’

Conway the Machine forbindes nok stadig især med hans bidrag til hiphoptrioen Griselda, men for tiden er det især hans solokarriere, han har gang i. På dette Dej Loaf-samarbejde formår han fornemt at forene klassisk boom bap med mere moderne, melodiske hiphoptendenser.

10. FVN ‘Work’

Dansk-eritreiske FVN kaster sig over ufortrøden hiphouse på ‘Work’, hvor hun ikke holder igen med flabede linjer, der hylder hendes LGBT+- og BIPOC-venner. Den bouncy produktion skal nok garantere en stor (siddende) fest, når hun forhåbentlig spiller den til Uhørt Festival om en uge.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af