Danseorkestret-medlem afslører, hvor lidt Gilli og Branco rent faktisk tjener på ‘La Danza’

Danseorkestret-medlem afslører, hvor lidt Gilli og Branco rent faktisk tjener på ‘La Danza’
Gilli.

Sampling har altid været både en velsignelse og en forbandelse for hiphopkulturen. For nogle af genrens største klassikere er blevet skabt ved, at stykker af gamle numre indsættes i en ny kontekst.

Men samtidig har der altid været problemer i, at nogen jo oftest ejer rettighederne til de samplede sange. Og derfor er det også ofte sket, at de yngre artister kun får en meget lille del af indtægterne fra deres nye hit, mens skaberne af den oprindelige musik tjener fedt.

Sådan ser opdelingen også ud til at være på Branco og Gillis ‘La Danza’, der gentænker Danseorkestrets ‘Regndans’. For i et nyt interview hos nyhedsbrevet Muzak fortæller Danseorkestret-medlemmet Rasmus Kærså, hvem der ejer hvor meget af sangen:

»De ejer kun en lille del af det nummer, det er faktisk os, der ejer langt størstedelen af det. 75 procent ejer vi«, lyder det her.

Så det har sikkert ikke været en dårlig deal for Danseorkestret at give grønt lys til rappernes remake af et af deres største hits. For ‘La Danza’ har i skrivende stund streamet tæt på 12 millioner gange på Spotify alene.

Men udover at sangen altså har været en god forretning for Danseorkestret, afslører Rasmus Kærså i øvrigt også hos Muzak, at han godt kan lide Gilli og Brancos version (»sounden er fed«), men at han tvivler en smule på klassiker-potentialet:

»Måske kan det blive svært for nummeret at blive en evergreen, som vores er. Måske. Det er ikke til at vide. Deres tekst er lidt mindre universel og vil måske ikke være så aktuel om ti år«, siger Kærså.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af