Lady Gaga udforsker sin kamp med sit mentale helbred i den kulørte musikvideo til ‘911’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lady Gaga er dronningen af farvestrålende universer og ekstravagante kostumer – og i musikvideoen til ‘Chromatica’-nummeret ‘911’ går hun planken ud.

Her vågner Gaga op i en ørken, hvor hun følger efter en sortklædt skikkelse til hest, som fører hende mod en landsby fyldt med vilde outfits og kultiske ritualer.

Men videoen til ‘911’, der er instrueret af kunstneren Tarsem, er ikke bare ren eskapisme, når den kulørte feberdrøm mod slutningen af videoen erstattes af den benhårde virkelighed, da Gaga vågner op med ambulancereddere om sig efter en trafikulykke.

Gaga har tidligere udtalt til Apple Music, at ‘911’ omhandler den antipsykotiske medicin, hun tager, fordi hun »ikke altid kan kontrollere de ting, min hjerne gør«.

På Instagram uddyber Gaga, at musikvideoen, som hun selv betegner som en kortfilm, er »meget personlig for mig, min oplevelse med mentalt helbred og den måde virkelighed og drømme kan sammenflettes og danne helte inde i os og omkring os«.

Hun afslutter: »Tak fordi I troede på mig, da jeg var bange. Noget, der engang var min dagligdag, er nu blevet en film. En sand historie, der nu er en del af fortiden og ikke nutiden. Det er smertens poesi«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af