Rolling Stone har genskabt listen over de 500 bedste album nogensinde

Rolling Stone har genskabt listen over de 500 bedste album nogensinde
Beyoncé. (Foto: Larry Busacca/Getty Images)

Tilbage i 2003 publicerede det legendariske musikmedie Rolling Stone en rangliste to rule them all: De 500 bedste album nogensinde. Meget er der sket i de 17 år, siden listen så dagens lys, og som musikmediet selv skriver, var mange af nutidens topmusikere (og fans) stadig blot folkeskoleelever dengang.

Men som listen alligevel fortsat er et pejlemærke for mange musikfans at vende tilbage til (med knapt 63 millioner læsere i løbet af sidste år alene), besluttede Rolling Stone, at en ny version var på sin plads. Som sagt, så gjort.

Den nye liste over de 500 bedste album nogensinde er skabt af Rolling Stone med stemmer fra flere end 300 musikere, producere og journalister – heriblandt navne som Beyoncé, Taylor Swift, Brittany Howard og Lin-Manuel Miranda.

»Målet var ikke at opdatere listen, men at forstørre den og genskabe den fra bunden, så den reflekterer både popmusikkens kanon og de evigt foranderlige strømme af smag,« skriver Rolling Stone.

Hele 154 af de 500 titler er nye på listen, heriblandt 86 styks fra det nye årtusinde. Hiphoppen er bedre repræsenteret end på den tidligere liste, der var meget rockfokuseret.

Flere steder på listen kan man desuden fornemme en refleksion af 2020 – et behov for oplysning, stillingtagen og frem for alt: handling – i form af en hyldest til flere album, der reflekterer over deres samtid. Eksempelvis i udskiftningen af førstepladsen, der tidligere tilhørte The Beatles’ ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, men som nu tilhører Marvin Gaye-klassikeren ’What’s Going On’ fra 1971. Et album, der påbegyndtes som en reaktion på politibrutalitet, og som endte som soulmusikkens første konceptalbum skrevet i skyggen af Vietnamkrigen og i kølvandet på Gayes egen depression. »Det sorte Amerikas stemme, der taler ud om, at vi ikke altid kunne smile på kommando for jer,« som John Legend for nyligt beskrev albummet (citeret af Rolling Stone).  

Se hele listen over de 500 bedste album nogensinde via Rolling Stone.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af