Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – skramlede rockbaskere og en sensuel Artigeardit

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – skramlede rockbaskere og en sensuel Artigeardit
Beabadoobee. (Foto: Jordan Curtis Hughes)

OBS: Grundet de igangværende forhandlinger mellem Koda og Google er der mange nye sange, som vi her i Danmark ikke kan høre via Youtube. Derfor er ugens Top Tracks mestendels uden videoer, men du kan som altid finde dem alle i Spotify-playlisten nederst.

1. Baby in Vain ‘Wherever I Go’

‘Wherever I Go’ har godt med puls, men den viser også Baby in Vain fra deres mere melankolske, skramlede hjørne – noget, der hamres fast af en fænomenal, følsom guitarsolo. Dette tænksomme track er førstesinglen fra et Baby in Vain-album betitlet ‘See Through’, der lander til november.

2. Janelle Monáe ‘Turntables’

Det er altid en fornøjelse, når Janelle Monáe kaster sig ud i at rappe, og denne sang fra Amazon Prime-dokumentaren ‘All In: The Fight for Democracy’ er ingen undtagelse. Den rebelske lyrik handler om kampen mod stemmeundertrykkelse, og den triumferende soulinstrumentation er smittende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Ganger ‘Styrke’

Ganger er på vej med deres andet album ‘Tro’ (2. oktober), og herpå finder man den nye single ‘Styrke’: En standhaftig, stærk sang, hvor Ninna Lundberg og Mille Mejer Djernæs Christensen laver de smukkeste vokalfraseringer i samspil med en fuzzy synthbas.

4. Bathsheba ‘Lost Your Mind’

På ‘Lost Your Mind’ befinder popstjerneskuddet Bathsheba sig i grænselandet mellem r’n’b, dancepop og nu-disco. Den 21-årige sanger lyder formidabelt over den fyldige produktion, og så har hun oven i købet skrevet en melodi, der er svær at få ud af hovedet.

5. Gorillaz feat. Robert Smith ‘Strange Timez’

Gorillaz lyder makabre som sjældent før på ‘Strange Timez’ – men så er det jo også passende, at sangen gæstes af kongen af gothrock, The Cure-forsangeren Robert Smith. Med udgivelsen af denne sang har det Smukfest-aktuelle tegneserieband desuden annonceret det stjernespækkede album ‘Song Machine: Season One – Strange Timez’, der udkommer 23. oktober.

6. Beabadoobee ‘Worth It’

Den 16. oktober udgiver Beabadoobee sit debutalbum, ‘Fake It Flowers’, og at dømme efter singlerne, vil det fokusere på den mere rockede ende af hendes lyd. Den tendens fortsætter på nyeste forsmag, ‘Worth It’, der handler om de forvirrende følelser, der følger med utroskab i teenageårene.

7. Shame ‘Alphabet’

Postpunkerne i Shame er tilbage, og de befinder sig i det grimme, lettere ubekvemme område af deres lyd. De skingre disharmonier og den konstant drevne rytme gør det til et engagerende nummer hele vejen igennem.

Artigeardit.

8. Artigeardit ‘Baby’

Evigt produktive Artigeardit er tilbage med ‘Elev4tormusik’, og næstsidste track på ep’en viser ham i et mere sensuelt, romantisk og seksuelt eksplicit lys, end han hidtil har befundet sig i. Der er åbenbart intet, Ardit ikke er god til at rappe om.

9. Omar Apollo ‘Kamikaze’

Omar Apollo kanaliserer Frank Ocean på den sentimentale og ualmindeligt vellydende r’n’b-sang ‘Kamikaze’, der handler om at flytte fra sin hjemstat, hvor Apollo fik at vide, at han »wasn’t worth shit«.

10. Trader ‘Friend’

Den melankolske ‘Friend’ indleder fornemt den aarhusianske rockgruppe Traders debutalbum, ‘Social Life’. Det er følsomt, men det er også beskidt lo-fi af højeste kaliber.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af