Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hiphouset Ariana og tre stærke danske debutsingler

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hiphouset Ariana og tre stærke danske debutsingler
Mina Okabe. (Foto: Karen Rosetzsky)

1. Mina Okabe ‘I’m Done’

Den 20-årige singer/songwriter Mina Okabe debuterer med den drømmende popsang ‘I’m Done’. Den klinger lidt af r’n’b i rytmesektionen, hvilket sandsynligvis skyldes, at producerne Vera og Vasco har været med inde over nummeret – men det er især Okabes svævende, kontrollerede vokal, der er stjernen.

2. Branco ‘Hundo’

Det hårdkogte og det catchy går perfekt i spænd på den nyeste single fra Branco. Stærke bars kører på stribe over et behageligt, men også determineret, guitarbaseret beat.

3. Helena Gao ‘Cybergirl’

Endnu en debutsingle – denne gang et stykke kammerfolk fra dansk-kinesiske Helena Gao. Teksten handler om internet-stalking, og hvor pinligt det er at snakke om, mens den kønne, vemodige folk-instrumentation gradvist bliver ornamenteret med gåsehudsfremkaldende synths.

4. Saweetie feat. Jhené Aiko ‘Back To the Streets’

Saweetie er på vej med debutalbummet ‘Pretty Bitch Music’, og der er god grund til at glæde sig oven på et så fornemt nummer som ‘Back to the Streets’. Her får Saweetie et pivlækkert gæstevers fra Jhené Aiko, mens Timbaland står for den tilbagelænede, overraskende lo-fi produktion.

5. Sonic Girl ‘Girlfriend’

Debutsinglerne vil ingen ende tage. Her har vi Sonic Girl, der fører PC Music-klingende hyperpop til Danmark. Det var godt nok også på tide! ‘Girlfriend’ holder absolut standarden, og sangen lyder så godt, at den med lethed kunne forveksles med en A.G. Cook-produktion – men det er altså danske Christian Stenbro, der har produceret.

6. Calby ‘Frequent Flyer’

Den spirende danske soulsanger Calby fortsætter sin stime af solide singler med ‘Frequent Flyer’, hvis velsmurte instrumentation om muligt overgår hans tidligere singler hvad angår vellyd.

7. Ariana Grande feat. Doja Cat ‘Motive’

Når en Ariana Grande-sang starter med et Murda Beatz-watermark ved man, at det ikke bliver den typiske popsang. Og den Doja Cat-gæstede ‘Motive’ fra Arianas nye album ‘Positions’ har en virkelig speciel groovy hiphouse-lyd, der får den til øjeblikkeligt at stikke ud på den internationale popscene.

8. Kim Petras ‘Party Till I Die’

I 2018 gav Kim Petras os halloween-mixtapet ‘Turn Off the Light, Vol. 1’ fyldt med festlig horror-tematiseret dancepop. Året efter fik vi en opfølger, og de to volumer blev forenet på et album. Tredje omgang kommer desværre først i 2021, men den tyske popstjerne har givet os en lille forsmag i form af ‘Party Till I Die’, der er blodig partypop af højeste kaliber.

9. Carmon feat. Amna Naseer ‘Kompliceret’

Den calypso-klingende ballade ‘Kompliceret’ giver en smule varme og kærlighed til Carmons ellers ganske hårdføre ep ‘CSKI’. Sangen er en duet med Amna Naser, og dynamikken mellem de to vidt forskellige vokalister er fængslende.

10. Oneohtrix Point Never feat. The Weeknd ‘No Nightmares’

Den hæderkronede elektroniske musiker Oneohtrix Point Never har netop udgivet albummet ‘Magic Oneohtrix Point Never’, men allerede i mandags gav han os de fem tracks, der udgør albummets ‘Midday Suite’. Suiten sluttes af med dette kønne, atmosfæriske track, hvor The Weeknds smukke vokal lyder som noget fra en fremmed dimension.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af