Vores førstehåndsindtryk af Ariana Grandes ‘Positions’ – sang for sang

Ariana Grandes sjette album er landet. Kan hun gentage succesen fra 'Thank U, Next', der nok var karrierens største album hidtil? Her er vores førstegangsindtryk af 'Positions'.
Vores førstehåndsindtryk af Ariana Grandes ‘Positions’ – sang for sang
Ariana Grande. (Foto: Dave Meyers)

Ariana Grandes seneste album var en magtdemonstration. Både fordi ‘Thank U, Next’ havde gigantiske hits i form af titelsangen og ‘7 Rings’, der begge har over en milliard plays på Spotify alene. Men også på grund af måden, albummet udkom på.

For ‘Thank U, Next’ var albummet, der fuldendte sangerens rejse fra nuttet teenidol til kompromisløst popikon.

Grande havde udtalt, at hun ville udgive musik »som en rapper« – altså uden regler, udgivelsesplaner og langtrukne kampagner – og det var netop dét, hun gjorde. Hun smed bare et helt album på gaden små seks måneder efter 2018-udgivelsen ‘Sweetener’ – og selvfølgelig hittede den nye plade gigantisk.

Og ikke nok med det: Albummet hittede med en kølig, stilren lyd, der virkede som Ariana Grandes egen – og med et storhit i form af ‘Thank U, Next’, der insisterede på, at popstjernen var hovedperson i sin egen historie. Og altså ikke de ekskærester, hun namedropper helt henkastet.

Hvordan følger man op på et så succesfuldt og karrieredefinerende værk? Det har vi prøvet at finde ud af ved at lytte til ‘Positions’ hele morgenen.

Så her er vores førstehåndsindtryk af Ariana Grandes album nummer seks – sang for sang. En regulær anmeldelse følger i næste uge.

1. ‘Shut Up’

Grande starter albummet med at gøre den der Lily Allen-agtige ting, hvor hun synger pænt flabede tekster med en sukkersød stemme. »You should shut up«, siger hun gang på gang i omkvædet. Så er stilen lagt!

2. ’34+35′

Vi vidste godt, at barnestjernen Ariana Grande var død, men nu er hun vist officielt begravet. Den her sang er ren sex. Og hvis man ikke havde fanget, hvad titlen handlede om, får vi det udpenslet helt i outroen: »Means I wanna 69 witcha, no shit!«

I omkvædet synger hun: »Can you stay up all night / fuck me ’til the daylight«. Det er måske ikke helt ‘WAP’, men det er fandme tæt på for en popstjerne!

3. ‘Motive’ feat. Doja Cat

Yes, popstjernen omfavner sin indre housesanger! Let’s go. Det har album har allerede bare så meget attitude.

4. ‘Just Like Magic’

Ariana Grande kanaliserer igen den der selvsikre, semiarrogante rapperstil fra ‘7 Rings’: »I’m attractive / I get everything I want ’cause I attract it«. Det lyder sorgløst og overlegent. Igen: Attitude!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ‘Off the Table’ feat. The Weeknd

Denne her har et dramatisk, langsomt beat, men selve sangen er sådan en ballade, man føler, man har hørt før. Heldigvis kommer The Weeknd forbi med et fantastisk vers og synger »I got you, girl« ligesom på den tidlige klassiker ‘The Party’.

Men hans gæsteoptræden føles lidt spildt her – ‘Off the Table’ er (ved første lyt) ikke helt så stærk som Grande og Weeknds forrige samarbejde, ‘Love Me Harder’ fra 2014.

6. ‘Six Thirty’

»Are you down?«, messer Ariana Grande helt zen-agtigt her, og det virker næsten som et call-back til albummets første sang. Hun finder sig ikke i noget pis på det her album – selv om stemmen altså stadig er helt yndig og svævende.

7. ‘Safety Net’ feat. Ty Dolla Sign

Albummet bliver i en lidt stille og dvælende stemning. Omkvædet er ikke vildt fængende, og Ty Dolla Sign er også lidt på autopilot. Man kunne måske godt bruge et skud energi snart.

8. ‘My Hair’

Vi har mødt housesangeren Ariana Grande, nu kommer neo soul-crooneren! Det her kunne være en Erykah Badu-sang. Uventet.

9. ‘Nasty’

Endnu en rigtig slow jam. Og endnu en rigtig sexsang: »Promise I’ma give it to you like you never had it«, synger hun et sted. Lavt tempo, afdæmpede beats, forførende stemmeføring: Det her er nærmest bare helt klassisk r’n’b.

10. ‘West Side’

»I don’t wanna think too much / I just wanna feel«, synger Ariana Grande over endnu et langsomt, afdæmpet beat i sangens første linje, og det er på en måde albummets mantra. Det handler om at være i sine følelser og i sin krop.

11. ‘Love Language’

Det her svinger som noget, der kunne være lavet af A Tribe Called Quest. Man bliver helt nysgerrig efter, hvad der har inspireret Grandes drejning mod r’n’b og soul her. Meget smooth. Og ja, hvis titlen ikke afslørede det, så handler det stadig om sex.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. ‘Positions’

Førstesinglen og titelsangen viser meget af det, Grande gør så godt for tiden. Hendes vokal har en svævende, sorgløs kvalitet, som om alle de ‘Positions’ hun synger om er det nemmeste i verden at jonglere (selv om en sang om ‘Positions’ henleder tankerne ret meget på sex i albumkontekst). Og så er dén musikvideo bare overlegen – og perfekt timet lige til præsidentvalget.

13. ‘Obvious’

»Could I be more obvious?«, spørger Ariana Grande på den næste r’n’b-lænende sexsang. Og nej. Det kunne hun ikke. Man forventer nærmest Usher fra 2003 komme forbi som gæst og synge ‘Burn’ eller noget.

14 . ‘POV’

Albummet slutter med en sang, der – som så mange af Ariana Grandes nyere numre – handler både om et kærlighedsforhold og om hendes selvbillede. En interessant afslutning på et album, der er Ariana Grandes mest afdæmpede og mest sexede indtil videre.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af