Grammy-chef svarer på kritik fra The Weeknd og Justin Bieber: »Det er en meget svær proces«

Grammy-chef svarer på kritik fra The Weeknd og Justin Bieber: »Det er en meget svær proces«
The Weeknd.

Alle var ikke lige fornøjede efter annonceringen af de nominerede til næste års Grammy Awards. Særligt ikke The Weeknd, som ikke havde fået en eneste nominering.

»Grammy Awards er fortsat korrupt«, skrev The Weeknd således på Twitter. »I skylder mig, mine fans og branchen at være transparente«.

Korruptionsanklagen fik formanden for prisuddelingen, Harvey Mason, til at skrive en officiel udtalelse til Variety:

»Desværre er der hvert år færre nomineringer end det antal artister, som fortjener dem«, lyder det fra Mason. »Vi forstår, at The Weeknd er skuffet over ikke at være blevet nomineret. Jeg var overrasket og har empati for det, han føler. Hans musik i år var fantastisk, og hans bidrag til musikfællesskabet og en bredere verden fortjener alles beundring«.

Modsat The Weeknd var Justin Bieber rent faktisk blevet nomineret i flere kategorier, men alligevel var sangeren ikke helt tilfreds. Sagen er den, at albummet ‘Changes’ efter hans mening er røget i den forkerte genrekategori ved at blive nomineret for bedste popalbum:

»Til Grammys: Jeg er beæret over at blive anerkendt for min kunst. Jeg er meget omhyggelig og bevidst om min musik. Når det er sagt, så var min hensigt at lave et r’n’b-album. ‘Changes’ var og er et r’n’b-album. Det bliver ikke anerkendt som et r’n’b-album, hvilket for mig er meget mærkeligt«, skrev Bieber på Instagram.

Den kritik har Harvey Mason også givet svar på, denne gang til Pitchfork:

»Vi vil altid gerne respektere artistens ønsker. Kunst er en sjov ting, fordi den er så subjektiv, og på Akademiet er vores mål at hædre dygtighed«, siger Grammy-chefen.

»På et tidspunkt bliver man nødt til at beslutte, hvordan forskellige ting skal sammenlignes, og det er en meget svær proces, og jeg tror ikke, vi lykkes med det hver gang. Vi gør vores bedste for at placere folk, hvor de gerne vil være, og hvor de bør være, og forsøger at vurdere dem så godt, vi kan. Hvis han følte, at det var dén type plade, så, du ved… jeg lader det bare være dér. Vi forsøger virkelig ihærdigt at sikre os, at folks kunst respekteres og vurderes i den rette kategori«.

Kort sagt: Det er svært at gøre alle tilfredse.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af