Eminem disser Bon Iver og tre rappere på sit nye album – og giver én uventet undskyldning

Eminem disser Bon Iver og tre rappere på sit nye album – og giver én uventet undskyldning
Eminem. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Eminem lægger ikke fingre imellem, når det kommer til konflikter. På sine tidligere album har han disset alt fra kritiske medier og mumlende rappere til selvfølgelig alle de mange mennesker, han har haft beef med.

Altså: Hele 2018-albummet ‘Kamikaze’ var mere eller mindre én lang diss-kavalkade.

Så selvfølgelig er der også en række stikpiller på det nye album ‘Music To Be Murdered By – Side B’. Overraskende nok er der til gengæld også en undskyldning med denne gang. Få overblikket forneden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Snoop Dogg

Den her er en overraskelse. Både Snoop og Eminem er protegeer af Dr. Dre, og de har samarbejdet på flere numre i karrierens løb.

Men tidligere i år skabte Snoop Dogg overskrifter, da han udtalte, at Eminem ikke er en af hans yndlingsrappere, og at Dr. Dre er skyld i hans succes. Det svarer Eminem på med ‘Zeus’, der har følgende ordspil:

»Last thing I need is Snoop doggin’ me / man, dog, you was like a damn God to me / man, not really, I had ‘dog’ backwards«.

2. 6ix9ine

Vi bliver lige på ‘Zeus’ lidt endnu, for sangen starter med følgende linje: »She says I’m trash, but she listens to Tekashi«.

Tekashi er selvfølgelig ensbetydende med rapperen 6ix9ine, og linjen sidestiller ham ret tydeligt med skrald. Så banen er kridtet op.

Men kan internettet virkelig holde til en beef mellem Eminem, der er rapmusikkens store provokatør, og 6ix9ine, der er hiphopscenens største troll?

Vi må vente og se.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Bon Iver (+ Ja Rule)

Okay, vi er ikke helt sikre på denne. Men det lyder virkelig som om, Eminem rapper følgende linjer på ‘Book of Rhymes’: »I don’t care, it’s ‘Music To Be Murdered By’ / So Bon Iver can swallow a fucking Ja Rule bobblehead / and die slow like alzheimers«.

Hvorfor disse Bon Iver, spørger du? Måske fordi sangskriveren kritiserede sit eget Eminem-samarbejde, da rapperen brugte en homofobisk term. Uanset hvad er det ret syret at bruge den evige fjende Ja Rule som punchline på den her måde.

Men ok, ‘Book of Rhymes’ er også bare en syret sang: Hvorfor rapper Eminem med Cardi B-flowet fra ‘Bodak Yellow’? Og hvorfor har 90’er-produceren DJ Premier lavet et beat, der lyder som et Future type-beat?

Så mange spørgsmål…

4. Rihanna

Apropos spørgsmål: Hvorfor siger Eminem undskyld til Rihanna på (igen) ‘Zeus’? Her rapper han nemlig:

»And wholeheartedly, apologies, Rihanna / for that song that leaked, I’m sorry, Ri / it wasn’t meant to cause you grief / regardless, it was wrong of me«.

De linjer skyldes en leaket sang, hvor Eminem rapper om episoden, hvor Rihanna blev overfaldet af ekskæresten Chris Brown. »Of course I side with Chris Brown / I’d beat a bitch down, too«, rappede han dengang.

Ikke en særlig sej ting at sige, så en undskyldning må man sige var på sin plads. Det er til gengæld ikke lige noget, man ser ofte hos Eminem – med mindre det er den slags tvetydige undskyldninger fra ‘Cleaning Out My Closet’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af