Årets første kontroversielle danske hiphopvideo er landet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Odense-rapperen ZacFromThe9 har for nylig udgivet videoen til den hårdtslående, drill-inspirerede sang ‘Oppz’. Nummeret har en umiskendelig energi, og den danske rapper har både en karakteristisk stemme og stærk sans for timing – ikke ulig Aarhus-rapperen Ham Fra Syd, der dyrker en lignende, rå stil.

I første omgang er det dog ikke kun sangens kvalitet, der har skabt opmærksomhed. For i videoen vises der både knive på størrelse med machetes, store pengestakke og der affyres skarpladte skydevåben.

Det har fået Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, til at kritisere videoen for at puste til ilden i den lokale bandekonflikt.»Jeg tror, det er et bidrag ind i konflikten«, har han således fortalt TV2 Fyn.

Kritikken kommer i kølvandet på en lignende situation, der opstod i slutningen af 2020, hvor Vollsmose-rapperen Chatle udgav videoen til ‘Sort på sort’, der viste alt fra pistoler til kamphunde og – ifølge TV2 Fyn – flere personer med tilknytning til bandemiljøet. Der var også virkelige (og slørede) klip af politibetjente.

Den video blev kritiseret af blandt andre Inger Støjberg og Peter Rahbæk Juel for at glorificere vold, kriminalitet og bandelivet. Førstnævnte kaldte endda ‘Sort på sort’ for en »rekrutteringsvideo« for banderne.

ZacFromThe9 har således kastet noget af en bombe i form af ‘Oppz’, der nærmest virker som om, den forsøger at over gå Chatle-videoen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af