Du finder en af Daft Punks største bangers på deres kriminelt undervurderede soundtrack

Franskmændenes soundtrack til 2010-filmen ’Tron: Legacy’ vil altid stå som lidt af en parentes i deres karriere. Hvilket er synd, for det er fremragende. Og så byder det på en af duoens bedste bangers.
Du finder en af Daft Punks største bangers på deres kriminelt undervurderede soundtrack
Daft Punk. (Foto: PR)

KOMMENTAR. Du kender ’One More Time’, ’Get Lucky’, ’Around the World’ og alle de andre ikoniske dansegulvssmaskere, som Daft Punk har leveret gennem tiden. Men vidste du, at en af deres bedste bangers faktisk findes på den franske duos eneste soundtrack? Sæt ’Derezzed’ på, inden du læser videre, så kommer jeg til den senere.

Tilbage i 2010 udkom sci-fi-filmen ’Tron: Legacy’, og på en eller anden måde havde instruktør Joseph Kosinski fået overtalt den franske robotduo til at levere musikken. Måske det havde noget at gøre med, at ’Tron: Legacy’ var en fortsættelse til 80’er-kultfilmen ’Tron’, og at universet handler om mennesker, som havner inde i en computer? Mødet mellem menneske og maskine er jo trods alt noget, som ligger den franske duos hjerter ret nært. 

Soundtracket blev rimelig solidt modtaget. Sådan lidt over middel, men generelt ret blandet – en 5.5/10 i Pitchfork står for eksempel som umanerligt hårdt dømt.

I kølvandet på nyheden om Daft Punks opløsning bliver deres ’Tron: Legacy’-soundtrack derfor også nævnt som en parentes i diskografien. Og bevares; udgivelsen kan selvfølgelig ikke måle sig med milepæle og mesterværker som ’Discovery’, ’Random Access Memories’ og ’Alive 2007’. Men soundtracket fortjener alligevel at blive hevet frem i lyset, for det er ret fantastisk.

Derfor kan det godt føles lidt som om, at ’Tron: Legacy’-soundtracket er kriminelt undervurderet. At det ikke får den anerkendelse, det har fortjent. Og det tror jeg, der er tre årsager til.

Dels står soundtracket ganske enkelt i skyggen af duoens normale album – det kan være svært sådan at stå side om side med nogle af de bedste elektroniske album i historien. Så er der de store forventninger – det faktum, at selveste Daft Punk skulle lave et soundtrack til en stort opslået sci-fi-film med rødder i en vaskeægte 80’er-kultklassiker: Altså, det er jo næsten for meget at leve op til! Selv for de to robotter. For slet ikke at tale om dem, der faktisk forventede et almindeligt Daft-album.

Til slut er der selve filmen. Soundtracket blev simpelthen svigtet af en skuffende film. ’Tron: Legacy’ er visuelt overdådig, et decideret skuestykke, men historien halter, og på trods at en fin indtjening fik filmen aldrig bidt sig fast i populærkulturen – hvilket den ellers havde alle virkemidlerne til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Daft Punks lydunivers fortæller næsten en historie bedre end filmen – fra overdådige og mystiske sekvenser til actionmættede og afdæmpede, smukke numre.

Musikken gør brug af Bernard Herrmann-strygere, svulstig soundtrack-patos, Vangelis-svævende lydæstetik, Daft Punk-pumpende beats og meget mere. Den franske duo bliver i en tradition af sci-fi-soundtracks, og det her er ikke nødvendigvis det mest nyskabende siden ’Blade Runner’-scoret, bevares. Men det hele bliver inkorporeret i et Daft Punk-univers – man er ikke i tvivl om, at det her er lavet af de to franskmænd.

Jeg kunne skrive alt muligt andet ros, men den korte version er også bare: Det er lyden af Daft Punk sammen med et 85-personer stort symfoniorkester – what’s not to love?

Vi får franskmændene i fuldt melodrama på ’Overture’, ’The Game Has Changed’ er bombastisk stryger-action, ’Adagio for Tron’ er en tårevædet sci-fi-ballade, og ’Flynn Lives’ er med sine blæsere og fløjter heltemusik af ypperste karat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og ja, så byder soundtracket til ’Tron: Legacy’ også på en af Daft Punks største bangers: Den højintense ’Derezzed’, som bliver spillet, mens en futuristisk actionsekvens folder sig ud på en natklub – de to franske robotter er endda med som dj’s! Endelig et sted, hvor de ikke skiller sig synderligt ud med deres hjelme – se med i klippet ovenfor.

’Derezzed’ er tung, hektisk klubmusik. Efter 1 minut og 44 sekunder er sangen slut, men der har været på meget tryk på, at man næsten er efterladt helt forpustet.

Sangen blev som den eneste fra ’Tron: Legacy’-soundtracket udgivet som single. Og det forstår man egentlig meget godt. Det er nok det nummer på udgivelsen, der minder mest om ’almindelig’ Daft Punk. Men soundtracket er altså meget mere og andet end det, og musikken fortjener på ingen måde at stå som en parentes i den nu hedengangne duos diskografi.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af