Marwan kalder Gilli og Kesi for ‘børnemusik’ i ny podcast: »Lad være med at kalde det hiphop«

Marwan kalder Gilli og Kesi for ‘børnemusik’ i ny podcast: »Lad være med at kalde det hiphop«
Marwan. (Foto: Klara Løkke/Soundvenue)

Det nye afsnit af Loud-podcasten Kontur handler egentlig om den bølge af unge rappere, der vendte dansk hiphop på hovedet i begyndelsen af 2010’erne. I programmet interviewes en række folk – blandt andet undertegnede! – om scenens udvikling, men der er især én stemme, der stikker ud.

Nemlig rapperen Marwan. Han er tilsyneladende ikke bange for at sige, hvad han mener – uanset hvem, det måtte træde over tæerne.

»Folk laver børnemusik, som man nemt kan synge med på. Noget man kan danse til. Det er jo ikke hiphop«, lyder det blandt andet fra den garvede Aarhus-rapper, når vært Jonas Sølberg spørger, hvorvidt det stadig kan kaldes hiphop, når lyden mikses op med andre genrer. »Man har korrumperet det til at lyde pop (…) hvilket er synd«.

Marwan er heller ikke bange for at nævne navne.

»Lad os sige Kesi, Gilli, whatever – lad være med at kalde det hiphop, hvis det ikke lyder som hiphop. Så kald det noget andet«, siger Marwan. »Lad være med at blande tingene sammen, så man bliver forvirret«.

Rimelig bramfri udtalelser fra Marwan, der ofte har markeret sig som en støtte for den unge rapgeneration. I Aarhus er han således med til at drive et studie, hvor han blandt andet hjælper folk som Shooter Gang, Baloosh og Speedy. Men den poppede raplyd, der dominerer for tiden, er han altså tydeligvis ikke så stor fan af.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af