Kulturministeren åbner en dør på klem for festivaler til sommer

Kulturministeren åbner en dør på klem for festivaler til sommer
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

De danske sommerfestivaler er hårdt pressede i disse dage. Stort set alle de store aktører som Roskilde Festival og Smukfest er fortsat i gang med planlægningen til årets arrangementer. Men deres skæbne svæver lige nu i uvisheden, da regeringen og sundhedsmyndighederne endnu ikke har indregnet dem i genåbningsplanerne.

Kulturminister Joy Mogensen åbner dog allerede nu en dør på klem for festivaler til sommer, selvom hun også advarer om, at de næppe kan forløbe, som de plejer:

»Jeg tror på, at det kommer til at være muligt at afholde en eller anden form for live udendørs koncerter også i en festivallignende setting. Men ikke ligesom vi kender det«, siger Mogensen til TV 2.

I næste uge kommer der formentlig vished for en række af festivalerne, da kulturministeriet forventer en ekspertrapport om mulighederne for forsvarligt at afvikle årets festivaler. Det skriver TV 2. Rapporten skal danne baggrund for sommerens genåbning på området.

Mogensen lægger særligt vægt på, at jo mere fremskreden sommeren er, desto større er chancerne for, at festivalerne kan gennemføres, hvilket lyder særligt lovende for august-festivaler som eksempelvis Smukfest.

»Jo flere vi får vaccineret, jo mere det er sommer, jo mere tør vi tro på, at det kan lade sig gøre«, siger kulturministeren til TV 2.

Mogensen fremhæver særligt Grøn Koncerts alternative afviklingsstrategi, hvor otte koncerter bliver til 16 med henblik på at forsamle færre mennesker, og hvor publikum inddeles i zoner, som en mulig løsning for festivalerne. Men om disse strategier også kan fungere for store festivaler á la Roskilde og Smukfest er uvist.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af