Jada: »Det er sindssygt svært at få credit for sit arbejde som kvinde i musikbranchen«

Jada: »Det er sindssygt svært at få credit for sit arbejde som kvinde i musikbranchen«
Jada. (Foto: Andreas Bach)

The Voice har netop søsat den nye podcast ‘Dronning’ med værten Julie Rahbek, der handler om, hvordan det er at være kvinde i den danske musikbranche. Det første af i alt ti afsnit er netop landet, og det gæstes af Jada.

Sangeren fortæller blandt andet, at skolebussen er »verdens uhyggeligste sted«, og at det ville gøre hende så nervøs at skulle synge foran Beyoncé, at hun ikke engang har lyst til det.

Derudover fortæller Jada også, hvad der er det mest opløftende, hun har fået at vide. Nemlig et råd fra sin far:

»Han har altid sagt til mig, at jeg skulle vide, at jeg aldrig ville være den bedste, der hvor jeg kom hen. Der ville altid være folk, der var bedre end mig. Og for mig var det altid det mest opløftende, jeg nogensinde havde hørt«.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Til sidst i podcasten falder snakken på, hvordan Jada har oplevet det at være kvinde i musikbranchen.

»Det er bare sindssygt svært at få credit for sit arbejde som kvinde stadig i musikbranchen«, siger Jada blandt andet og påpeger, at man som kvinde fortsat bliver overset og »bliver mindre talt til«.

Det sætter ifølge Jada den kvindelige kunstner i en umulig situation, hvor man enten kan sige fra og »ødelægge den gode stemning« eller acceptere at blive overset: »Jeg føler mig hurtigt sindssygt smålig – eller usynlig«.

Jada understreger, at problemet ikke er enkeltpersoner, men handler om strukturer og kultur i branchen. Men derfor er det selvfølgelig stadig vanvittigt frustrerende og uretfærdigt. Eller, som hun siger: »Det er røvirriterende«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af