Retssagen er i gang: Sveriges største rapstjerner skal vidne i sag om kidnapning og bombeangreb

Retssagen er i gang: Sveriges største rapstjerner skal vidne i sag om kidnapning og bombeangreb
Yasin. (Foto: Screenshot/Youtube)

I Stockholm foregår der lige nu en retssag, der er ulig noget andet, vi har set i Skandinavien.

Hele 30 mennesker – heriblandt nogle af Sveriges største musikstjerner og en unavngiven tidligere landsholdsspiller i fodbold – er anklaget for en lang række forbrydelser. Inklusive at have kidnappet en anden af Sveriges største rapstjerner samt at have planlagt et bombeangreb mod selvsamme person.

Mandag var det meningen, at offeret i sagen skulle vidne via en videoforbindelse, man han dukkede aldrig op. Han har i det hele taget ikke villet medvirke i efterforskningen. Det rapporterer svenske Aftonbladet.

I dag tirsdag skal de anklagede vidne, heriblandt Yasin, der er Sveriges nok største rapstjerne – han er mistænkt for at have forsøgt at lokke offeret i et baghold.

Allerede nu er der dog kommet en del detaljer frem i sagen, fordi politiet er lykkedes med at få adgang til app’en Encrochat, som de anklagede kommunikerede igennem.

Her fremgår det ifølge anklageren, at kidnapperne forsøgte at afpresse offeret for tre millioner svenske kroner. Når de penge ikke kunne skaffes, tvang de efter sigende den kidnappede musiker til at aflevere sine guldkæder og sit Rolex-ur.

I tiden efter kidnapningen forsøgte de anklagede angiveligt at afpresse offeret yderligere og truede med at udgive ydmygende billeder fra kidnapningen, hvor offeret var delvist afklædt og iført kvindeundertøj samt blev skåret med en kniv.

Da dette ikke gav de ønskede resultater, blev der ifølge anklageren planlagt et bombeangreb mod rapperens mor, der dog aldrig blev udført. »Jeg vil gøre noget, så de betaler. Noget passende. Ikke for meget, ikke for lidt«, har en af de anklagede angiveligt skrevet på Encrochat, fortæller Aftonbladet.

Da afpresningen mislykkedes, blev billederne fra kidnapningen så spredt på sociale medier. »Han vil ikke betale, så nu knepper vi hans karriere«, er en af de anklagede citeret for at have skrevet på Encrochat.

Retssagen fortsætter i dag, hvor Yasin blandt andet skal vidne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af