Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – dansk hiphop i festhumør

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – dansk hiphop i festhumør
Icekiid. (Foto: Benjamin Krog)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Fraads ‘Er vi to en ting’

Det er kun lidt under et år siden, Fraads udgav debutalbummet ‘Fraaads’, men allerede nu har de noget ny musik klar. På ‘Er vi to en ting’ går de svævende synths og de mere mekaniske 808-trommer sammen i et musikalsk univers, hvor kontraster bruges til at portrætterer et komplekst følelsesliv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Barbro feat. Debbie Sings ‘Don’t Wait for Me’

Det lovende danske band Jenny gik i opløsning sidste år, men to af medlemmerne er genforenet på dette track, der har noget af den dejligt insisterende energi, som bandet lagde for dagen på de to singler, de nåede at udgive. Men den har også den indadskuende lyd fra Barbros solomusik og den idiosynkratiske eksperimenteren fra Debbie Sings solo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Tyler, the Creator ‘Lumberjack’

Tyler, the Creator er på vej med en efterfølger til sit seneste storværk, ‘Igor’ fra 2019. Det kommende album hedder ‘Call Me If You Get Lost’ (ude 25. juni), og tidligere på ugen fik vi en stærk forsmag i form af singlen ‘Lumberjack’. Den har fået en fed, gakket musikvideo, men hvis du ser videoen, får du kun knap halvdelen af sangen – og den er altså værd at høre i sin helhed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Icekiid & Branco ‘No Warning’

Hverken Icekiid eller Branco har haft for vane at integrere house i deres lyd, men på samarbejdet ‘No Warning’ viser de, at lidt house er lige den ingrediens, der gør, at de rammer den ideelle lyd for et sommerhit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. B.O.C. ‘Ibiza’

Branco og Icekiid er ikke de eneste danske rappere, der er i et usædvanligt festligt hjørne denne uge. Benny Jamz, Kesi og Gilli er også klar med ‘Ibiza’ fra deres nye album ‘Mere end musik’. Det skal nok blive en uundgåelig partystarter, når dansegulvene vender tilbage.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lingua Ignota ‘Pennsylvania Furnace’

Lingua Ignota stod bag en af de mest hårrejsende udgivelser i 2019 i form af det hjemsøgende album ‘Caligula’. 6. august kan man se frem til endnu en musikalsk gyser, når hun udgiver albummet ‘Sinner Get Ready’. Førstesinglen ‘Pennsylvania Furnace’ er nok hendes mest spiselige nummer hidtil, så hvis du aldrig har hørt hende, er den et godt sted at starte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. The Minds of 99 ‘Emil’

Nej, det er ikke Folkeklubben. Det er ikke en overset Sebastian-perle. Det er det nye track fra The Minds of 99, der er blidt og folksy som intet andet nummer i deres diskografi. Det er lige sådan et nummer, man har brug for at høre, hvis man skal ned i gear – eventuelt hvis du har kørt »280 i timen i din racerbil«, som Niels Brandt synger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Haviah Mighty feat. Yizzy ‘Protest’

Et af de mest spændende nye hiphoptalenter disse dage er canadiske Haviah Mighty, der er i gang med lidt af et gennembrud. Hun mestrer at få tidens hiphoptrends til at lyde dejligt drabelige og makabre – hvilket går godt i spænd med den alvor, der gennemsyrer hendes potente, politiske tekster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Efterklang ‘Living Other Lives’

Efter det smukke album ‘Altid Sammen’ på modersmålet (og et soloalbum fra forsanger Casper Clausen tidligere i år) er Efterklang tilbage i samlet flok og på engelsk. Den skønne ‘Living Other Lives’ er første udspil fra et kommende album ved navn ‘Windflowers’, der udkommer 8. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Josie Amadonna ‘Donkey Kong’

Josie Amadonna vandt ikke årets udgave af KarriereKanonen, som hun ellers var i finalen i. Men det er lige meget, for på ‘Donkey Kong’ lyder hun som en vinder.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af