Elton John reagerer på DaBabys homofobiske udtalelser: »Vi er chokerede«

Elton John reagerer på DaBabys homofobiske udtalelser: »Vi er chokerede«
DaBaby. (Foto: Sheldon Kearse)

Dua Lipa skrev i forgårs, at hun både var »overrasket og forfærdet« over ‘Levitating’-samarbejdspartneren DaBabys homofobiske udtalelser til en koncert i søndags.

Ingen ringere end Elton John reagerer nu også på rapperens kommentarer, der blandt andet lød: »Hvis du ikke mødte op i dag med HIV, aids eller nogle af de dødelige seksuelt overførte sygdomme, der får dig til at dø om to til tre uger, så hold din mobil op i luften«.

»Vi er chokerede over at læse om den hiv-misinformation og de homofobiske udsagn, som blev ytret til en nylig DaBaby-koncert«, stod der i går i et Instagram-opslag fra Elton John, der i 1990’erne etablerede Elton John AIDS Foundation, som støtter kampen mod netop hiv og aids. »Dette giver næring til stigmatisering og diskrimination og er det modsatte af, hvad verden har brug for i kampen mod aids-epidemien«.

Elton John aafrunder opslaget, der kan findes herunder, med en række kendsgerninger om hiv – blandt andet at homoseksuelle sorte mænd har 50 procent risiko for at blive smittet med hiv, hvilket især skyldes omverdenens stigmatisering og udskamning af personer med hiv og aids.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samme dag undskyldte DaBaby for sine udtalelser i et tweet. »I som er blevet påvirket af AIDS/HIV har ret til at være oprevede, for det jeg sagde var ufølsomt, selvom jeg ikke havde intentioner om at støde nogen. Så jeg undskylder«, skrev rapperen.

Nu har han tilsyneladende også kommenteret sagen i en ny musikvideo til sangen ‘Giving What It’s Supposed To Give’, der kom ud i går.

Det er måske tilfældigt, at rapperen undervejs i videoen fremviser et skilt med ordet »aids«, da det er i relation til en punchline i sangteksten, og da videoen må være optaget for et stykke tid siden. Det må imidlertid være i direkte relation til kritikken af hans homofobiske kommentarer, at videoen afsluttes med en regnbuefarvet tekst, der lyder:

»Bekæmp ikke had med had. Jeg underskylder for at være mig, på samme måde som du vil have frihed til at være dig«.

DaBabys musikvideo kan ses herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af