Kanye West bad Kasper Winding om et mixtape med dansk musik – og forelskede sig i en overraskende klassiker

Kanye West bad Kasper Winding om et mixtape med dansk musik – og forelskede sig i en overraskende klassiker
Kanye West. (Foto: Brad Barket/Getty Images.)

For rigtig mange musikere og musikelskere står Kanye Wests 2010-album ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’ som noget helt særligt. Også for danske Kasper Winding, som i et nyt interview med Berlingske sætter ord på inspirationen fra den verdenskendte rapper.

Hvad Winding nok temmelig uventet for mange også fortæller, er, at han tilbage i 2011 faktisk var i kontakt med Kanye West-lejren om et muligt samarbejde på ‘Yeezus’-pladen.

»Jeg havde lavet en plade i 2011, som han åbenbart havde hørt, og blev så spurgt, om jeg kunne tænke mig at komme til New York. Jeg endte med at lave en hulens masse ting til ham sammen med Kanyes højre hånd Noah Goldstein, som desværre aldrig kom med på hans næste plade, ‘Yeezus’«, fortæller den danske musiker til Berlingskes Michael Charles Gaunt.

Efterfølgende bad Kanye West under en lang telefonsamtale Winding om at lave et mixtape med dansk musik til ham. Og rapperen var særdeles glad for en overraskende klassiker:

»Det skulle ikke være hiphop. Så jeg satte alt muligt på. Dodo & The Dodos, Rugsted & Kreutzfeld, Gustav Winckler. Jeg sendte det til dem og hørte så ikke videre. På et tidspunkt spurgte jeg så Noah Goldstein, om Kanye nogensinde havde fået hørt det. Det havde han, og der var især to numre, han var vild med. Det ene var ‘Svantes lykkelige dag’ med Povl Dissing og Benny Andersen. Det andet var ‘Spildte bedrifter’ med C.V. Jørgensen. Selvom han ikke har forstået et ord, så gjorde de to sange stort indtryk på ham.«

Billedet af Kanye, der rocker med hovedet til Dissing-klassikeren, er hermed videregivet. Selv tak.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af