Bob Dylan sagsøgt for at have misbrugt 12-årig pige

Bob Dylan sagsøgt for at have misbrugt 12-årig pige
Bob Dylan. (Foto: William Claxton)

Bob Dylan blev i sidste uge sagsøgt for seksuelt misbrug af en mindreårig pige.

Ifølge TMZ og Pitchfork blev et sagsanlæg således indgivet fredag den 13. august ved retten i New York, hvori sagsøgeren med initialerne J.C. anklager musikeren for at have misbrugt hende tilbage 1965. Dengang var Bob Dylan 23 eller 24 år gammel, og pigen var 12.

Ifølge sagsanlægget påbegyndte musikeren med det borgerlige navn Robert Allen Zimmerman en venskabelig relation med pigen over en periode på seks uger mellem april og maj 1965. Han anklages for at have gjort det »med motivet at seksuelt misbruge hende, hvilket han gjorde, sammenkoblet med forsyning af stoffer, alkohol og trusler om fysisk vold, hvilket har efterladt hende mærket for livet og psykisk ødelagt op til i dag«.

Ifølge sagsøgeren misbrugte musikeren hende flere gange, blandt andet i sin lejlighed i New York. Det skulle have betydet, at den i dag 68-årige kvinde »led og fortsat lider under emotionelle og fysiske men, inklusive, men ikke begrænset til, alvorlig og kraftig mental lidelse, kvaler, ydmygelse, skam og økonomisk tab«.

Sagsanlægget blev indgivet lige inden ophøret på New Yorks Child Victims Act, som tillader ofre af misbrug i barndommen at indgive søgsmål, selvom den påståede forbrydelse har overskredet forældelsesfristen.

80-årige Bob Dylans repræsentant har udtalt sig kortfattet til Pitchfork om sagen: »Den 56 år gamle påstand er usand og vil blive mødt af et energisk forsvar«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af