Cheff Records havde verdens mest vellykkede reunion til ØreSound Festival

Cheff Records havde verdens mest vellykkede reunion til ØreSound Festival
Kidd. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

TopGunn, Kidd, Klumben og Eloq havde ventet lang tid på det her.

Førstnævnte sagde, at det var omkring otte år siden, Cheff Records havde optrådt sammen; Kidd skreg sin glæde ud nærmest hvert andet minut, fordi han endelig måtte optræde foran et festivalpublikum igen.

Det var en glædens dag lørdag aften på ØreSound Festival – det var livemusikkens genkomst, og det var endelig tid til den store Cheff-reunion.

Og så var det hele lige ved at gå galt på grund af vejret.

Efter et par dage med mere eller mindre uafbrudt solskin blev den nye festival nemlig ramt af rigtig grimt vejr om lørdagen, hvilket resulterede i et reduceret publikum til nogle af eftermiddagskoncerterne.

Men da Cheff Records skulle gå på, smilede solen for fuld femøre. »Der har været lyn og regn, men jeg ser kun blå himmel over mig nu«, sagde den exceptionelt veloplagte Kidd. Og så gav han den ellers bare gas.

Kidd var en ikke bare en rapper til ØreSound. Han var en magisk, genial klovnekonge, der strålede og strittede af livslyst. Cheff Records startede koncerten med ’Kysset med Jamel’, og derfra var der aldrig nogen tvivl om, at det her ville gå pænt godt.

Kidd spurtede så langt ud på scenen, han kunne, fra koncertens første sekund. Som om han ikke kunne komme tæt nok på publikum.

Den glæde, han udstrålede, var umulig ikke at blive smittet af. Selv ti år efter gennembruddet har han stadig den samme ustyrlige energi som i 2011.

Han inkarnerer på en måde den galskab, som Nietzsche så i sig selv, da han skrev: »Jeg er ikke et menneske; jeg er dynamit!« Selv TopGunn måtte indrømme, at hans kompagnon var sublim: »Du er den varmeste«, sagde han anerkendende. 

De andre Cheff-artister var samtidig alt andet end statister til Kidds fest.

TopGunn sendte det ene hit efter det ene afsted, mens han udstrålede en charmerende gadedrengeenergi ikke ulig Kim Bodnia i ’I Kina spiser de hunde’, da han smilede bag sin oplynede fleecetrøje. ’Tilbud’ og ’Kongens Have’ var gåsehudsfremkaldende evergreens.

Klumben og TopGunn. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Klumben er samtidig nok Cheff Records mest underspillede artist, men på ØreSound viste han, at han sagtens kunne bære sin del af koncerten. Han havde nemlig inviteret Raske Penge med på scenen og leverede en række solosange som ’Faxe Kondi’ og ’Rundt’ i en form for hyperaccelereret UK rave-version.

Det var uventet, modigt og exceptionelt vellykket.  

Ellers var hele koncerten mest af alt én stor, lyksalig nostalgifest. Bare de første 15 minutter af Cheff-showet bød på ’Kysset med Jamel’, ’Kriminel’, ’21’ og ’Gøre sin ting’. Det var hits på hits.  

Måske kunne man godt have ønsket sig bare lidt ny musik. De fire musikere spillede nemlig kun ’Senere’ og ’Sender mig til månen’ og ikke andre nye numre. Men det var svært at være sur, når de gamle bangers fungerede så sindssygt godt, som de gjorde.

Til Kidds ’Ryst Pagne’ sprøjtede alle de tre hovedpersoner for eksempel bobler ud over publikum til lykkelige reaktioner. Under en af Klumbens sange lavede Eloq en stilsikker running man-dans ovenpå scenekonstruktionen.

I det hele taget var Eloq faktisk lidt holdets hemmelige stjerne. Produceren var alles hypeman og havde tilføjet små men stærke variationer på visse af sangene.

Det lignede også, at han hyggede sig: På et tidspunkt fik han fingrende i noget, der lignede en flammekaster, men som viste sig bare at være en røgkanon. Han lignede lidt en uartig lillebror, der havde fået carte blanche af sine forældre til at gakke ud.

Men koncerten var også mere end bare en hitparade. Den var en varm omfavnelse til en coronaverden, der er blevet alt for vant til social distancing.

Især Kidd virkede som om, han brugte ØreSound-showet som terapi. Han var så overdrevet glad for at spille foran et menneskehav igen, at det smittede alle.

Til sidst i showet havde Eloq en lille surprise klar. Han fyrede simpelthen et lidt tilfældigt EDM-beat ud over plænen på Amager, så de fire Cheff-kunstnere kunne danse sammen.

Det så helt overdrevet hyggeligt ud. De fire kunstnere lignede en håndfuld drenge, der stadig ikke helt fattede, at de var endt her. På en scene. Som stjerner. Det var sødt og smukt.

Cheff Records. Koncert. ØreSound Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af