Soundvenue og Det Kongelige Teater præsenterer ambitiøs koncertrække – oplev Fraads og Chinah i nyt format

Soundvenue og Det Kongelige Teater præsenterer ambitiøs koncertrække – oplev Fraads og Chinah i nyt format
Fraads. (Foto: PR)

»At spille sammen med musikere fra Det Kongelige Kapel er en drøm, der går i opfyldelse«.

Sådan siger den genrevridende hiphopduo Fraads, der den 6. september bliver det første band i koncertrækken Crossover, når Soundvenue og Det Kongelige Teater sammen præsenterer fire unikke shows i foyeren på Operaen i løbet af efteråret og foråret 2022.

Til Crossover-koncerterne vil et udsnit af Det Kongelige Kapels musikere starte med at tage publikum med ind i deres univers med populære klassiske værker fra øverste hylde.

Derefter smelter kapelmusikerne sammen med de medvirkende bands og spiller omarrangerede versioner af deres hits, før rejsen slutter i den rytmiske ende, når bandet spiller egne numre alene.

»Orkestermusik er en inspiration for os, men det er ikke barnemad! Der er noget sidste boss over at skulle møde Det Kongelige Kapel i Operaen, så vi er allerede i gang med at øve os. Men det bliver det fedeste i verden«, siger Fraads’ Papa Erotic og David Engelbrecht, der har opnået succes ved at udfordre vores forventninger om, hvordan hiphop kan lyde.

Chinah. (Foto: Pelle Gøtze Johansson)

Chinah, der indtager Operaens foyer den 25. oktober, deler begejstringen.

»På vores nyeste album, ‘Feels Like Forever’, har midi-strygere, harper og fagotter fyldt en del, så det bliver spændende at opleve med et ægte orkester«, siger de tre bandmedlemmer Simon Kjær, Simon Andersson og Fine Glindvad, som de senere år har imponeret med deres iskolde, elektroniske bud på moderne r’n’b.

Fraads’ seneste album var med på Soundvenues liste over 2020’s bedste danske udgivelser, mens Chinah lå med i toppen på halvårslisten for 2021. Det er altså musik fra to højaktuelle og stærke album, som skal udfordres i samarbejdet med Det Kongelige Kapel.

Omarrangeringen af Fraads’ og Chinahs numre står komponisten Christian Balvig for. Han har tidligere arbejdet sammen med Copenhagen Phil om deres ’60 Minutes’ og lavet scores til flere DR-produktioner, senest ‘Ulven kommer’, hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

Billetterne til Crossover-koncerterne er gratis og kan reserveres på Det Kongelige Teaters website. Billetter til Fraads kan reserveres fra 13. august kl. 10.00.

Soundvenue og Det Kongelige Teater præsenterer: Crossover
6. september: Fraads
25. oktober: Chinah
7. februar 2022: TBA
27. april 2022: TBA

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af