Anthony Fauci skyder Nicki Minajs bizarre vaccinepåstand godt og grundigt ned

Anthony Fauci skyder Nicki Minajs bizarre vaccinepåstand godt og grundigt ned
Nicki Minaj ved Met Galla i 2019. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Egentlig var det i meningen, at Nicki Minaj skulle have gæstet den seneste uges to store musik- og modebegivenheder MTV Video Music Awards og Met Gala.

Rapperens VMA-optræden blev dog ikke til noget, fordi hun fik covid-19. Og Met Gala måtte hun slet ikke dukke op til, fordi hun ikke er vaccineret. Det forklarede Nicki Minaj på Twitter, hvor hun samtidig begrundede sin tvivl omkring at blive vaccineret med en noget aparte anekdote.

»Min fætter i Trinidad vil ikke vaccineres, fordi hans ven fik vaccinen og blev impotent. Hans testikler svulmede op«, forklarede Minaj fra sin Twitter-konto. »Hans ven var få uger fra at skulle giftes, og nu har pigen aflyst brylluppet«.

At covid-19-vaccine skulle kunne forårsage impotens bliver nu fuldkomment afvist – af ingen ringere end Anthony Fauci.

Den amerikanske leder af af epidemi- og infektionsafdelingen på National Institute of Health medvirkede nemlig i går i en CNN-nyhedsudsendelse, hvor værten Jake Tapper spurgte ind til Faucis vurdering af Minajs bizarre påstand. Var der noget om snakken?

»Svaret til det, Jake, er et rungende nej. Der er et ingen beviser for, at det sker, og der er heller ikke nogen mekanistisk grund til at forestille sig, det kunne ske«, svarede epidemieksperten prompte.

»Jeg bebrejder hende ikke for noget, men hun burde tænke sig en ekstra gang om at formidle information, der virkelig ikke har noget grundlag bortset fra en enkelt anekdote – det er ikke sådan videnskaben fungerer«.

Se hele Faucis svar i videoen herunder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af