Dansk dj og producer »fik en vision under lockdown«: Lagde alkoholen på hylden, sang karaoke på Instagram og blev født på ny

Frej Levin aka dj’en og houseproduceren B From E brugte coronanedlukningen i en kælder, hvor han streamede ud til hele verden og fandt ud, hvad det er, han skal med sin musik.
Dansk dj og producer »fik en vision under lockdown«: Lagde alkoholen på hylden, sang karaoke på Instagram og blev født på ny
B From E. (Foto: Mads Fisker)

FØR GENÅBNINGEN. Efter halvandet års ventetid genåbner natklubberne lige om lidt. 77 klubløse weekender er kommet og gået, siden natklubberne blev lukket ned i midten af marts 2020. Festen er måske rykket andre steder hen, men den er altid blevet afvist i døren ind til klubben.

For at markere genåbningen af natklubberne 1. september har Soundvenue talt med tre personer, der via nøgleroller i nattelivet får musikken til at spille, øllet til at skumme og folket til at danse. Natklubejeren, dj’en og bookeren fortæller over tre kapitler om deres refleksioner og oplevelser med nedlukningen og om deres håb for genåbningen. 

I det tredje og sidste kapitel taler Frej Levin alias houseproduceren og dj’en B From E om, hvordan han under nedlukningen rev sig selv op med rode, tog en paryk på og genfandt meningen med livet som dj og musiker. Om lidt træder han ind bag pulten til Culture Box’ store genåbningsfest.


»Nogle brugte coronanedlukningen til at sætte tempoet ned, skifte erhverv eller få flere børn. Jeg tog en beslutning om at stoppe med at drikke og brugte tiden på at skrue mine ambitioner ti gange højere op. Beslutningen tog jeg i maj sidste år, helt specifikt 20. maj, tre dage efter at jeg spillede et dj-set, der blev transmitteret live på YouTube. Jeg har haft et alkoholmisbrug i rigtig mange år, som virkelig har efterladt mig ulykkelig, og under lockdown blev jeg ramt rigtig hårdt og traf så en sindssygt vigtig beslutning om at stoppe med at drikke«.

»Et stykke tid tidligere, da det gik op for mig, at den her lockdown var en alvorlig ting, gik jeg ud og købte en iRig-streamer. Med den kunne jeg transmittere dj-sets hjemme fra min kælder og ud på nettet, for jeg kunne mærke, at jeg havde brug for et publikum. Man spiller bare ikke på samme måde for sig selv. Der er jo ikke noget på spil der. Men inden jeg nåede så langt, var jeg altså holdt op med at drikke, og fordi jeg havde brug for et andet sus end det, alkohol gav mig, og fordi jeg altid har elsket karaoke, besluttede jeg mig for at synge karaoke på Instagram i stedet«.

»På det personlige plan har jeg gennemgået en proces, der har været noget af det hårdeste i mit liv. Og der tog jeg, som den sjove person jeg er, den skøre beslutning at tage mærkeligt tøj og en paryk på og streame mig selv, mens jeg sang Cher, Sade, Snoop Dogg og alt muligt andet«.

»På det tidspunkt var jeg virkelig hungrende efter at spille, så jeg lavede ‘DJ Onsdag’ og ‘Karaoke Fredag’, og jeg gjorde alle mulige ting på Instagram. Også bare fordi, at når jeg er i en krise og er presset op ad en mur, så kommer der bare produkter ud af alle huller. Det skyder ud af mig. Der laves producertipvideoer, dancequiz, jeg laver q&a’s, jeg skriver en digtsamling. Jeg gør alle de ting, fordi jeg har det meget mærkeligt. Og sådan var det med alle de ting, der skete under corona. Jeg tror, jeg tænkte ud af boksen og anderledes, fordi jeg var sårbar, og når jeg er sårbar, så bliver jeg bare mere nice at være sammen med. Så jeg rakte ud til folk og fik ideer, udgav debutalbum under B From E og et væld af ep’er under en masse forskellige aliasser, udgav andres musik og samarbejdede med folk som Anastasia Kristensen, DJ Sports og Main Phase«.

B From E. (Foto: Mads Fisker)

»Der er helt klart en forretningsmand i mig, der siger, at nu skal det med musikken bare gå endnu stærkere. Men der er også noget i mig, en public service-stemme, der siger: ‘Frej. Der er nogen, der er bagere, er politimænd, fejer gaderne. Vi har alle vores roller. Du opmuntrer folk. Der er folk, der bliver virkelig glade, når de hører din musik. Livet er svært for mange lige nu. Du har pligt til at gøre noget, der får folks humør op at køre’. Og det er dét, der driver mig. Dét er den helt store lykke, når jeg har det ad helvede til og går i lockdown og er som en løve i et bur ude i Brøndbyøster, at jeg bidrager til en følelse af unity. Musikken er, hvad jeg har at give«.

»Man bliver vanvittig af at sidde og arbejde med sine tracks uden at få feedback fra mennesker. Man kan ikke komme ud og spille musikken for nogen, ikke performe den og mærke den, og man har bare brug for at se nogen i øjnene. Jeg sidder derhjemme og tænker: ‘Overdriver jeg her, laver jeg for meget, lægger jeg for mange ting på det her nummer?’ For jeg har slet ikke set, hvor meget det her kan gøre ved folk, bare de små detaljer. ‘Hvad med den her bassline? Er de solgt eller ej?’ Jeg aner det ikke. Jeg skrev til min kære ven og gamle manager Dee Brown (Daniel Bruhn Jensen, red.) og spurgte ham: ‘Har vi ikke nøglerne til en eller anden klub? For så vil jeg gerne invitere dig og to-tre andre til at sætte jer på et tæppe på gulvet og bare spille i to timer for jer. Jeg har bare brug for at spille for nogen’. Jeg var ved at gå op i limningen«.

»Sådan var det fra december sidste år og helt frem til nu. Jeg spillede mit første offentlige dj-set efter lockdown i Byhaven i starten af august. Og det var eddermame tiltrængt. Det var et vildt sjovt gig, og jeg fyrede den af i øst og vest og prøvede nye ting af og havde det mega sjovt, og der var bare en mega god vibe. Og det var så vildt at være tilbage. Jeg føler mig som født på ny. Jeg har fået en vision under lockdown, og jeg glæder mig til at tage den skridtet videre, når jeg spiller til Culture Box’ genåbningsfest«.

»Jeg håber, at Culture Box bliver fuldt pakket. Jeg håber, at de får en omgang, som de sent vil glemme, så de virkelig kan mærke, at de – og vi – er tilbage. Jeg tror, at der kommer til at være sindssygt meget kærlighed, for når man ikke må røre ved hinanden, og når alle de ting, vi normalt gør for at vise hinanden kærlighed, begynder at blive ulovlige, så bliver stemningen ekstatisk, når det igen er tilladt«.

»Jeg tror, at folk, der går på Culture Box eller hvilken som helst anden natklub i åbningsweekenden, vil være mega søde og komme til at kigge på hinanden på en helt særlig måde. Jeg tror, Amor kommer til at flyve rundt i lokalerne. Jeg snakker ikke sex og kys, men der kommer til at være en usammenlignelig medmenneskelighed. Det er også derfor, det er en kæmpe ære at få lov til at spille dét set. Kærlighedssettet«. 


B From E spiller til Culture Box’ genåbningsfest, der varer fra onsdag til og med lørdag. B From E spiller lørdag sammen med blandt andre Daniel Savi og Kasper Marott.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af