DR stopper ikke med at spille R. Kelly: »I DR har vi ikke censur«

DR stopper ikke med at spille R. Kelly: »I DR har vi ikke censur«
R. Kelly. (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

Tidligere denne uge blev R. Kelly kendt skyldig i blandt andet menneskehandel, kidnapning, misbrug af mindreårige og tvungent arbejde.

Det har ført til en genoplivet diskussion om, hvorvidt R. Kellys musik stadig skal promoveres i eksempelvis radioen.

Visse radiokanaler som The Voice har allerede valgt at boykotte R. Kelly for år tilbage. Men Danmarks Radio vil ikke træffe en lignende beslutning.

Det har DR’s radiochef Anette Kokholm forklaret i programmet ‘Kulturen’ hos P1, hvor hun besvarer spørgsmålet om, hvorvidt R. Kelly stadig kan spilles hos DR.

»Først og fremmest vil jeg sige, at i DR har vi ikke censur, og det betyder, at det kan vi i princippet godt«, lyder det her.

»Der har også været andre situationer med andre kendte kunstnere som for eksempel Michael Jackson og nogle fra Rolling Stones og så videre, som har lavet nogle ting i deres privatliv, som man måske ikke synes er specielt kønt. Men det her med at drive censur, det gør vi ikke«.

På trods af, at DR ikke vil bedrive censur, melder Anette Kokholm dog ud, at hun ikke forventer, at R. Kelly vil blive spillet særlig meget i radioen. Og så har hun en besked til sine radioværter.

»Man må gerne tænke sig om, når man vælger musik til sine programmer. Og jeg tror måske nok, at et nummer med R. Kelly ikke vil være det, der ligger øverst i bunken lige nu og her«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af